Restauruotą ir žolynais papuoštą Dieviškojo gailestingumo šventovę su kol kas tuščia niša virš centrinio altoriaus, kurioje turėjo būti Gailestingojo Jėzaus paveikslas su žmonių paaukotais votais, atšventino Vilniaus arkivyskupas metropolitas, kardinolas Audrys Juozas Bačkis. Iškilmių proga pilnutėlėje bažnyčioje kardinolas pasakė pamokslą lietuvių ir lenkų kalbomis, pabrėždamas Dieviškojo gailestingumo prasmę naikinant skirtumus tarp tautų ir tikėjimų. Bažnyčios atšventinimo iškilmėse dalyvavo ir vyskupas Juozapas Tunaitis.

Iškilmių metu Dominikonų gatvėje budėjo policijos patruliai, buvo uždarytas automobilių eismas. Tuo metu Šv. Dvasios bažnyčioje, prie šoniniame altoriuje esančio Gailestingojo Jėzaus paveikslo, lenkų kalba buvo kelias valandas giedama ir garsiai meldžiamasi, neleidžiant prie paveikslo prisiartinti nei šios bažnyčios kunigams, nei žiniasklaidos atstovams. Vis dėlto nemažai lenkų tautybės tikinčiųjų, tarp jų ir lenkų visuomeninių organizacijų atstovų, apsilankę Šv. Dvasios bažnyčioje, dalyvavo ir naujosios šventovės iškilmėse.

Prieš 70 metų sukurtas Gailestingojo Jėzaus paveikslas buvo nutapytas pagal šventosios Faustyna Kowalska (Faustinos Kovalskos) regėjimą - iš Jėzaus širdies sklinda raudonos ir baltos spalvos spinduliai, o po paveikslu lenkų kalba parašyta "Jėzau, pasitikiu tavimi". Virš paveikslo yra ir pačios šventosios vienuolės Faustinos portretas.

Prieš porą mėnesių paskelbta žinia apie šio paveikslo perkėlimą į atšventinamą bažnyčią sukėlė Šv. Dvasios parapijos tikinčiųjų, daugiausia lenkų tautybės, nepasitenkinimą. Tačiau kardinolo dekretas liko galioti po A. J. Bačkio vizito į Vatikaną ir susitikimo su Šventuoju Tėvu.

1934 m. dailininko Eugenijusz Kazimierowski (Eugenijaus Kazimierovskio) nutapytas Dievo gailestingumo paveikslas daug metų klajojo iš vietos į vietą, stokodamas deramos pagarbos. 1986 m. šventas paveikslas buvo grąžintas į Vilnių ir priglaustas Šv. Dvasios (Dominikonų) bažnyčios šoniniame altoriuje.

Pasak kardinolo A. J. Bačkio, buvusi Švč. Trejybės bažnytėlė skiriama būtent šiam istoriniam paveikslui garbinti. Atšventintoje Dieviškojo gailestingumo šventovėje kiekvieną dieną bus meldžiamasi lietuvių bei lenkų kalbomis, taip pat visų tautų piligrimai galės melstis savo gimtąja kalba.