„Jau dabar byla vežama į Panevėžio apygardos teismą, kaltinamasis aktas įteiktas kaltinamajam. Šioje byloje Kristijonui Bartoševičiui pareikšti kaltinimai dėl dviejų seksualinio prievartavimo epizodų, keturi jaunesnio nei 16 metų amžiaus tvirkinamųjų veiksmų epizodai ir keturi epizodai dėl šių mažamečių vaikų nesunkaus sveikatos sutrikdymo, nes šiais veiksmais mažamečiams ir nepilnamečiams padarytas nesunkus sveikatos sutrikdymas“, – kalbėjo N. Grunskienė.

Generalinė prokurorė paminėjo, kad Kristijonas Bartoševičius neigia jam pateiktus kaltinimus.

Baudžiamasis kodeksas už mažamečio asmens seksualinį prievartavimą pagal 150 straipsnio 4 dalį numato bausmę laisvės atėmimu nuo trejų iki trylikos metų, už jaunesnio negu šešiolikos metų asmens tvirkinimo veiksmus - laisvės apribojimu arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų. Nukentėjusiaisiais pripažinti 4 asmenys.

Kaltinamajam nuo pat tyrimo pradžios skirtos kardomosios priemonės: draudimas išvykti iš Lietuvos, bendrauti su tam tikrais asmenimis ir dokumentų paėmimas.

N. Grunskienė atsisakė atskleisti, kur ir kada padarytos nusikalstamos veikos, tačiau anksčiau Delfi šaltiniai informavo, kad nukentėjusieji greičiausiai yra jaunuolių choro „Ąžuoliukas“ auklėtiniai, o prievarta galėjo vykti stovykloje Panevėžyje, viskas tikriausiai vyko K. Bartoševičiui jau būnant parlamentaru.

K. Bartoševičius nuo vaikystės yra dainavęs chore „Ažuoliukas, taip pat yra buvęs šio choro direktorius – šias pareigas jis užėmė nuo 2012 iki 2020 metų, kai buvo išrinktas į Seimą.

Tyrimas dėl šių nusikaltimų pradėtas pernai metų lapkričio 15 d., o baigtas šių metų liepos 5 d.

„Prokuratūra visada stengiasi, kad visi ikiteisminiai tyrimai būtų atlikti per kuo trumpesnius terminus. Ne viskas priklauso nuo prokurorų, dirba ir tyrėjai, ekspertai. Šis tyrimas užtruko, nes reikėjo laukti specialistų išvadų“, – sakė N. Grunskienė.

Spaudos konferencija generalinėje prokuratūroje

Kaltinamojo advokatas Olegas Šibkovas anksčiau minėjo, kad norėtų gintis nuo kaltinimų viešai. Generalinės prokurorės vertinimu, tai greičiausiai nebus įmanoma.

„Teismas sprendžia dėl viešo posėdžio, bet jei klausiate mano nuomonės, toks teismo posėdis neturėtų būti viešas, nes nepilnamečiai yra apklausti apie tokias detales, kurios, nemanau, kad galėtų būti pagarsintos viešame teismo posėdyje“, – minėjo ji.

Prokurorė pridūrė, kad nukentėjusieji greičiausiai nebebus kviečiami į teismą, jie jau apklausti pas ikiteisminio tyrimo teisėją. Tačiau galutinis sprendimas bus teismo prerogatyva.

Delfi susisiekė ir su K. Bartoševičiaus advokatu, jis pažadėjo popiet pakomentuoti savo kliento poziciją.

Anksčiau skelbta, kad sausio 23 d. tuometinis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime narys K. Bartoševičius pranešė atsisakantis Seimo nario mandato dėl asmeninių priežasčių. Vėliau, tądien, prokuratūra pranešė apie jo atžvilgiu pradėtą tyrimą dėl galimų seksualinių nusikaltimų prieš nepilnamečius asmenis.

Vasario 1 d. pranešta, kad K. Bartoševičiui pareikšti įtarimai dėl seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo. Prokuratūros teigimu, turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos įtariamajam einant Seimo nario pareigas. Šiuo metu nukentėjusiais yra pripažinti 4 asmenys, tuo metu buvę mažamečiais arba nepilnamečiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)