„Mes Lietuvos Respublikos piliečiams negalime uždrausti niekur važiuoti, jie važiuoja ten, kur jiems yra galimybė tai daryti. Bet mes visada sakome – jeigu važiuojate, tai turėkite savisaugos instinktą – nepatekite į spąstus.

Ir negalvokite, kad Baltarusijos tarnyboms esate neįdomūs“, – Žinių radijo laidoje „Pozicija“ sakė NSGK pirmininkas L. Kasčiūnas.

Politikas laidoje teigė, jog Baltarusijos specialiosios tarybos yra vienos stipriausių mūsų regione.

„Ir turėkime galvoje, kad juos domina bet kas. Jei yra koks ryšys su politine sistema, pažintimis. Juos domina viskas, nepaisant to, kad žmogus gali nebūti valstybės tarnautojas, vidaus sistemos pareigūnas. Gali nebūti politiku, bet vis tiek dominsi juos. O spąstų, kaip suvilioti į įvairius dalykus – jau yra pasirodę“, – sakė parlamentaras.

NSGK pirmininko L. Kasčiūno teigimu, pavyzdys – keli Latvijos piliečiai, kurie Baltarusijoje susidūrė su problemomis.

„Žmogus į tas problemas gali patekti ir tada bus išnaudojamos silpnosios vietos prieš asmenį. Tai šioje vietoje tokio savisaugos instinkto įsivedimas turėtų būti“, – Žinių radijo laidoje „Pozicija“ sakė NSGK pirmininkas L. Kasčiūnas.

Primename, kad Baltarusija nuo balandžio 15 d. iki gegužės 15 d. įskaitytinai įvedė bevizį režimą Latvijos ir Lietuvos piliečiams. Per šį laikotarpį Latvijos ir Lietuvos piliečiai gali neribotą skaičių kartų pasinaudoti teise įvažiuoti į Baltarusiją ir būti visoje jos teritorijoje.

Gegužės viduryje Baltarusijos užsienio reikalų ministerija pranešė, jog Lietuvos ir Latvijos piliečiams bevizis režimas pratęsiamas iki 2022 metų pabaigos.

Lietuvos Respublikos valstybės saugumo departamentas įspėjo, kad Baltarusijos režimas gali į šalį atvykstančius žmones išnaudoti propagandiniams tikslams. Lietuvos gyventojams į Baltarusiją vykti patrauklu dėl gerokai žemesnių degalų, tabako ir kitų produktų kainų.