Dar neregėto populiarumo B. Vėsaitė sulaukė po to, kai premjeras Algirdas Butkevičius, konservatorių paklaustas, kur slėps ministrę pirmininkavimo Europos Sąjungai metu, rėžė, jog „ji ir šiuo metu yra Kazachstane“. Čia pat internete pasipylė memai su B. Vėsaite ir turbūt labiausiai Kazachstaną pasaulyje garsinančiu personažu – Boratu.

Ūkio ministrės slėpimas (ar slėpimasis) pašiepiamas ir kitais memais. Čia ekspremjeras Andrius Kubilius rodo B. Vėsaitei, kur slėptis. Čia pati ministrė bailiai dairosi, klausdama „Ar jau išvyko investuotojai“.

Dėmesio sulaukė ir bendrovė „Arvi“, kurios užsakytu verslo klasės lėktuvu B. Vėsaitė skrido į Kazachstaną.

Pašaipų strėlės į socdemę lėkė ir dėl „Verslios Lietuvos“ istorijos. Pavyzdžiui, internautai šmaikštauja, esą „Verslios Lietuvos“ vadovas Paulius Lukauskas atleistas dėl to, kad uždirba daugiau už B. Vėsaitę. Kiti gi primena, kad P. Lukauskui dėl neapmokamų atostogų ir nepakankamo laiko darbe priekaištaujanti politikė pati praleido krūvą Seimo posėdžių.

B. Vėsaitė – ne vienintelė pašaipų objektu tapusi šios Vyriausybės narė. Ne vieno memo herojumi tapo ir premjeras A. Butkevičius, sveikatos apsaugos ministras Vytenis Andriukaitis jau pramintas „reformatoriumi Vyteniu“, o populiari memų svetainė lolz.lt ieško, kuo panašūs du išgalvoti ir vienas tikras personažas: lenkiškų animacinių filmų herojai Bolekas ir Liolekas bei krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.