Ketvirtadienį vėlai vakare bendrovės „Arvi“ užsakytu aštuonviečiu verslo klasės lėktuvu iš Kazachstano parskridusi ūkio ministrė neketina trauktis iš posto.

„Aš nevažiavau nei atostogauti, nei savo reikalais. Aš važiavau valstybės reikalais, ir geresnių rezultatų per visą mano laikotarpį Ūkio ministerijoje mes nesame patyrę. Aš manau, kad tai yra konservatorių intrigos, mes tikrai tarsimės, gal jie negavo mano paaiškinimų. Aš tikrai nemanau, kad gal net prieš mėnesį ministerijos nupirktas bilietas yra viešųjų ir privačių interesų pažeidimas“, – tvirtina B. Vėsaitė.

Ministrė teigia, kad jos bilietas kainavo 2800 litų, o patikslinus, kad toks skrydis vienam žmogui kainuoja 13 tūkst., atsako mananti, kad ministerija sumokėjo tiek, kiek buvo nurodyta sąskaitoje. B. Vėsaitė taip pat sako sužinojusi, kad skris „Arvi“ užsakytu lėktuvu, prieš sėsdama į jį.

„Tas atvejis tikrai kenkia valdančiosios daugumos prestižui. Birutė Vėsaitė galėjo pasirinkti kitą skrydžio variantą. Aš tiesiog stebiuosi, kodėl įvyko būtent taip. Ji yra patyrusi politikė, daug metų yra politikoje. Kai politikai ir verslo žmonės kartu skrenda, visą laiką kyla įtarimai“, – teigia Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas.

„Ji paprasčiausiai paaiškino, kad bilietus pirko per tą instituciją, kuri yra laimėjusi konkursą“, – tikina Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Socialdemokratų partneriai valdžioje sako, kad ūkio ministrės elgesys turėtų būti aptartas valdančiosios koalicijos taryboje pirmadienį.