L. Ulevičiaus ir A. Zuoko bendražygių konfliktas prasidėjo praėjusią savaitę, kuomet „Taip“ štabas, esantis toje pat gatvėje, kaip ir VRK, buvo padabintas Vilniaus mero ir jo komandos narių nuotraukomis. VRK nario nuomone, išorines savo būstinės sienas taip padabinę mero bendražygiai tokiu būdu nusižengė įstatymui, nepažymėdami to kaip politinės reklamos.

Tačiau protokolo surašyti nepavyko, mat L. Ulevičius niekaip nepagavo „Taip“ atsakingojo sekretoriaus Roberto Filistovičiaus.

O dabar „Taip“ kontratakuoja. Mero bendražygiai VRK narį apskundė „dėl vykdomų persekiojimų ir nepagrįstų kaltinimų“ Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) ir pačiai VRK.

„Nemanome, jog dekoruodamas patalpų langus visuomeninis judėjimas „Taip“ pažeidė kokius nors teisės aktus. Kol kas jokių oficialių perspėjimų nei iš VRK, nei iš kitų institucijų nesame gavę“, - penktadienį išplatintame pranešime teigia R.Filistovičius.

Vienas „Taip“ lyderių teigia nesulaukęs jokių žinių apie savo atžvilgiu pradėtą tyrimą ar L. Ulevičiaus žadėtą prašymą jį atvesdinti į VRK. Rinkimų prievaizdo veiksmus R. Filistovičius vadina savivale.

L.Ulevičius: jei skundžiasi, gerai dirbu

Pats L. Ulevičius DELFI teigė A. Zuoko bendražygių kaltinimus ir skundus VRK bei VTEK priimantis kaip komplimentą.

„Kiekvienas teisinėje valstybėje turi teisę skųstis ir reikšti savo nuomonę. Aš daviau priesaiką ir pagal tą priesaiką dirbu. O jeigu kažkam tas nepatinka, reiškia – gerai dirbu“, - ironizavo VRK narys.

Jis taip pat neišsižada ketinimų R. Filistovičių į VRK pristatyti su policijos pareigūnų palyda. „Policija paprašė pateikti dar porą dokumentų, parodančių, kad visos kitos priemonės yra išnaudotos. Tuos dokumentus dabar ir ruošiu“, - sakė pašnekovas.