Visi drauge savivaldybės taryboje jie vienytų 26 atstovus iš 51, tačiau prie šios koalicijos neprisidėjo kitas Rusų aljanso politikas Viktoras Balakinas, kuris DELFI sakė liekąs Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininko Valdemaro Tomaševskio komandoje.

Valdančiąją daugumą taip pat bando suformuoti ir Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) drauge su Lietuvos lenkų rinkimų akcija, partija „Tvarka ir teisingumas“ bei Darbo partija. Ši koalicija galėtų vienyti 33 atstovus, jei skaičiuojamas ir Rusų aljanso atstovas V. Balakinas.

Vienas konservatorių-krikdemų lyderių Raimundas Alekna DELFI sakė kaip tik šiuo klausimu penktadienį susitinkąs su Darbo partijos pirmininku Viktoru Uspaskichu.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis V. Tomaševskis savo ruožtu DELFI teigė rimtai nevertinąs A. Zuoko skelbiamos informacijos. „Šiandien nėra jokio aiškumo. Jau jie skelbė prieš kelias savaites, kad suformavo – šiandien paskelbė, rytoj dar paskelbs. Jau prieš dvi savaites skelbė, kad yra jau parašai, o kas juos matė? Niekas nematė“, - ramybę demonstravo V. Tomaševkis.

„Mes žiūrime ramiai – jeigu pavyks mums sudaryti koaliciją, tada padėkosim Dievui ir sąžiningai dirbsime, jeigu nepavyks, tai dirbsime opozicijoje, turime nemažą įtaką“, - pridūrė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos vadovas.

A. Zuoko koalicijoje, pagal preliminarų susitarimą, mero kėdė atitektų pačiam A. Zuokui, savivaldybės administracijos direktoriaus vieta – taip pat judėjimo „Taip“ atstovui Valdui Klimantavičiui.

Vicemerų vietos tektų socialdemokratui Romui Adomavičiui bei „darbiečiui“ Jonui Pinskui, socdemai ir Darbo partija taip pat deleguotų savo atstovus į savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojų vietas.

Pirmasis posėdis, kuriame bus renkamas meras bei vicemerai, vyks balandžio 19-ąją.

DELFI primena, kad Seimo narys „darbietis" J. Pinskus ketvirtadienį paprašė nutraukti jo, kaip parlamentaro, įgaliojimus. Šį jo prašymą Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) svarstys penktadienį. J. Pinskus Seimo nario mandatą keičia į Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario vietą. Jis pretenduos tapti sostinės vicemeru.

Savivaldos rinkimuose Vilniuje Zuoko judėjimas „Taip“ iškovojo 12 mandatų“, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso blokas – 11 (9 lenkai ir 2 rusai), konservatoriai – 10, Darbo partija – 8, socialdemokratai – 5, „tvarkiečiai – 5.

V.Uspaskichas: Darbo partija galutinio susitarimo dėl koalicijos Vilniuje nepasirašė

Darbo partija galutinio susitarimo dėl koalicijos formavimo Vilniaus taryboje kol kas nepasirašė, BNS sakė "darbiečių" lyderis europarlamentaras Viktoras Uspaskichas.

"Kol kas Darbo partija nepasirašė niekur. Kad susitikinėja, dirba, atidirbinėja kažkokius klausimus, tai taip", - penktadienį teigė V.Uspaskichas.

Taip jis paneigė Artūro Zuoko įsteigtos asociacijos "Tėvynės atgimimas ir perspektyva" paskelbtą informaciją, kad Darbo partija, A.Zuoko ir Vilniaus koalicija, Socialdemokratų partija ir Rusų aljanso atstovai sutarė bendradarbiauti Vilniaus miesto savivaldybės taryboje, sudarant valdančiąją daugumą.