"Ne, apie atsistatydinimą negalvoju", - BNS pirmadienį pareiškė A.Zaremba. Paklaustas, kaip vertina dėl jo viešoje erdvėje iškeltas abejones, jis sakė: "Blogai jaučiuosi".

Jis teigė nekomentuosiantis, ar jį palaiko energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius.

A.Zaremba BNS teigė nežinantis, ar skųs teismui VTEK poziciją: "Jeigu šis raštas sukels kažkokias teisines pasekmes - tuomet skųsiu. Jeigu ne - neskųsiu, kam reikalingi papildomi skandalai".

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sekretoriato vadovas Tomas Čaplinskas BNS sakė, kad be atsakymo į parlamentarų klausimus, VTEK nusiuntė ir siūlymą Energetikos ministerijai, kuriame nurodė, kodėl A.Zaremba negali eiti viceministro pareigų ir turi būti atleistas.

"VTEK siūlo atleisti A.Zarembą ir stengtis užkirsti kelią panašiems atvejams ateityje", - BNS sakė jis.

VTEK išaiškinime nurodoma, kad A.Zaremba metus nuo pažeidimo negali užimti aukštesnių pareigų savivaldybės tarnyboje. Tai, kad būdamas Vilniaus miesto savivaldybės nariu, A.Zaremba supainiojo interesus, VTEK nusprendė pernai kovo 12 dieną.

"Įstatymai numato tam tikrą senatį ir jos privalu laikytis. Tikriausiai nerastume tokio įstatymo, kuris žmogų nuteistų visam gyvenimui", - BNS sakė T.Čaplinskas.

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, jog energetikos ministras turi spręsti, ar A.Zaremba liks pareigose. Ministro atstovė sako, kad ministerija savo sprendimą paskelbs per 20 dienų - iki vasario 11-osios.

Parlamentarė konservatorė Agnė Bilotaitė pirmadienį pranešė, kad ją stebina, kodėl A.Zaremba vis dar dirba.

"Tai, kad A. Zaremba vis dar eina į darbą Energetikos ministerijoje, stebina, nes ministras J.Neverovičius turi visas galimybes savo potvarkiu jį atleisti iš užimamų pareigų. VTEK išaiškinimas yra svarbus ir reikšmingas, todėl tikiuosi, kad ministras ir Vyriausybės vadovas prisiims politinę bei moralinę atsakomybę ir viceministras bus nedelsiant atleistas", - pranešime spaudai sakė A.Bilotaitė.

Seimo opozicijos lyderis konservatorius Andrius Kubilius praėjusią savaitę taip pat paragino atleisti A.Zarembą.

Etikos sargai praėjusią savaitę paskelbė, kad A.Zaremba negalėjo būti skiriamas į šias pareigas. Pasak VTEK, nepraėjo vieneri metai po to, kai praėjusių metų kovą komisija pripažino, jog jis supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

Buvęs Vilniaus tarybos narys "darbietis" A.Zaremba, kuris anksčiau dirbo šilumos tiekimo bendrovėje "Vilniaus energija", dalyvavo 2011 metų birželio 13 dienos Vilniaus miesto tarybos posėdyje, jai svarstant dėl sutikimo perleisti bendrovės akcijas, tačiau nebalsavo.

Dėl to A. Zaremba sulaukė nepalankaus Vilniaus savivaldybės Etikos komisijos sprendimo dėl viešųjų ir privačių interesų supainiojimo. Jeigu A. Zaremba būtų nusišalinęs nuo balsavimo, Vilniaus taryboje būtų nebelikę kvorumo. Tokiu atveju sprendimo dėl "Vilniaus energijos" akcijų priėmimas būtų tapęs neįmanomu.