Sutapimas, bet A. Vidžiūno bylą nagrinėjo tas pats teisėjas Robertas Rainys, kuris prieš kelerius metus buvo išnagrinėjęs kitą parlamentaro bylą – dėl vairavimo neblaiviam. Tąkart teisėjas nusprendė, kad negalima bausti politiko, nes jį tikrinę pareigūnai turėjo palaukti bent 15 min. po alkoholio vartojimo.

Tiesa, vėliau kitas teisėjas pakeitė šį teisėjo nutarimą ir A. Vidžiūnui skyrė 1 500 Lt baudą bei tris mėnesius uždraudė sėstis prie automobilio vairo.

Šįkart teismas nagrinėjo konservatoriui iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą dėl greičio viršijimo - 2011 m. gruodžio 5 d., kelyje Vilnius-Prienai-Marijampolė, A. Vidžiūnas, vairuodamas automobilį „Mercedes Benz E280“, važiavo 122 km/h greičiu ir viršijo šioje vietoje nustatytą 70 km/h greitį viršijo 52 km.

Siekiant išnagrinėti A. Vidžiūno administracinio teisės pažeidimo bylą teisme buvo būtinas Seimo sutikimas, kadangi jo padarytas pažeidimas, pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą, užtraukia vairuotojams baudą nuo 1 tūkst. iki 1,5 tūkst. litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 1 iki 3 mėnesių arba 7 parų administracinį areštą su teisės vairuoti transporto priemonės atėmimu šešiems mėnesiams.

Šį sutikimą Seimas davė.

A. Vidžiūnas į teismo posėdį neatvyko – teisėjui R. Rainiui atsiuntė prašymą jo bylą nagrinėti jam nedalyvaujant. Teisėjas šį prašymą patenkino ir politiko padarytą pažeidimą nusprendė vienas įvertinti savo kabinete.

Policijos pareigūnams surašant administracinį teisės pažeidimo protokolą, jis savo kaltę pripažino ir dėl padaryto pažeidimo gailėjosi.

Šis teismo nutarimas per 20 dienų nuo jo priėmimo dienos gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.