„Lipant iš autobuso jai buvo priverta koja, ir nemenką atstumą vairuotojas tiesiog nepastebėjo, (…) ją tempė“, – pasakojo viešosios įstaigos „Ištiesk pagalbos ranką“ darbuotoja Violeta Minikevičienė.

Sužalotos merginos mama sakė, kad mergina patyrė didžiulį šoką.

„Didžiulis šokas, aš abejoju, kad ji kada nors bandys autobusu važiuoti, (…) ir dideli nubrozdinimai“, – kalbėjo Inga Loreta Lipčiūtė.

Įstaigos „Ištiesk pagalbos ranką“ darbuotoja džiaugėsi, kad viskas baigėsi palyginti laimingai.

„Ačiū Dievui, viskas baigėsi laimingai, be didesnių lūžių, smegenų sutrenkimo, bet psichologinė merginos būklė yra prasta. Kaip pati teigia, ji autobusu daugiau važiuoti nenorės. Mergina yra neįgali, sunkiai vaikšto, jai – cerebrinis paralyžius. Taip greitai, kaip vairuotojas įsivaizdavo, ji nespėjo išlipti“, – pasakojo V. Minikevičienė.

Merginos mama stebėjosi, kaip niekas į tą situaciją greitai nesureagavo.

„Sakė: „Mama, aš rėkiau, klykiau, šaukiau, niekas manęs negirdėjo. Paskui moteris kažkokia išgirdo.“ Tada sustojo, iškvietė policiją, greitąją“, – pasakojo I. L. Lipčiūtė.

Nei incidento dieną, nei praėjus po jo trims dienoms, nei iš ją sužalojusio septintą dešimtį jau baigiančio maršrutinio autobuso vairuotojo, nei iš jo darbdavių auka teigia nesulaukusi jokio atsiprašymo.

„Nežinau, sakė, vairuotojas išsigandęs buvo, nieko nesakė jai. (…) Aš suprantu, kad tai ne specialiai padaryta, bet bent jau tas žmogiškumas (būtų)“, – kalbėjo mama.

„Kauno autobusų“ atstovės teigimu, bendrovė negali atsiprašyti, kol negavo galutinių policijos išvadų, kas kaltas dėl incidento. Bendrovės teigimu, neįgaliąją autobusas vilko 50 metrų.

Vairuotojas teigia nepastebėjęs prispaustos moters dėl to, kad jį apakino saulė. Jis savo darbdaviams sakė, kad sužalotos merginos įvykio vietoje atsiprašė ir net padėjo jai atsistoti.

Nukentėjusioji ir jos šeima neatmeta galimybės reikalauti moralinės kompensacijos teismuose.