„Dalyvauti politinėje kovoje ir konkuruoti rinkimuose yra pirminis politinės partijos uždavinys. Esu tikras, kad artėjantys Lietuvos prezidento rinkimai reikalauja ir Liberalų sąjūdžio atstovavimo ir tiesioginio dalyvavimo. Turime ir gerą kandidatą – Viktoriją, kurios viešas matomumas, asmeninės savybės ir kompetencija yra svarbios kampanijai. Vargu ar kaip partija turime kitą pasirinkimą“, – viešai pasidalintame laiške bendrapartiečiams teigė P. Auštrevičius.

„Jeigu dėl vienų ar kitų priežasčių Viktorija pasirinks kitokį sprendimą, esu pasirengęs teikti savo kandidatūrą“, – nurodė jis ir padėkojo Elektrėnų skyriaus liberalams, iškėlusiems jo kandidatūrą.

P. Auštrevičius ketino dalyvauti ir 2019 m. prezidento rinkimuose. Tačiau tuo metu Liberalų sąjūdžio keltam kandidatui į šalies vadovus nepavyko surinkti 20 tūkstančių rinkėjų parašų, kaip kad numato įstatymas.

Antradienio vakarą posėdžiausianti Liberalų sąjūdžio valdyba spręs, ar dalyvauti prezidento ir (EP) rinkimuose. Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen yra įvardijama kaip realiausia partijos kandidatė į šalies vadovo postą.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 m. gegužės 12 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)