Pilnas interviu video reportaže.

– Kas buvo toliau, kai baigėsi Seimo kadencija ir bausmės atlikimo terminas?

– Išėjus iš kalėjimo pas mane atėjo draugai iš užsienio ir papasakojo, kad jiems reikia mano pagalbos Baltarusijoje. Išvažiavau į ten organizuoti rinkimų prieš Aliaksandrą Lukašenką. Tiesiog viena didelė valstybė davė krūvą pinigų, kad lietuviai juos perduotų Baltarusijos opozicijai, tačiau lietuviai jų neperdavė ir tos valstybės institucijose kilo klausimas, kas už tuos pinigus padaryta. Buvo tikslas suorganizuoti opoziciją.

Mūsiškiai atsivežė opozicionierius, Trakuose surengėme vakarienę, aš į valtį įsisodinau du nesutariančius kaimyninės šalies politikus ir išplaukėme į ežerą. Pasakiau, kad jei nesutarsime, tai nė vienas negrįšime. Susitarėme. Iškėlėme vieningą opozicijos kandidatą ir jam organizavau rinkimus.

Po poros mėnesių A. Lukašenka atsikvošėjo ir mane išgrūdo iš Baltarusijos, bet darbas jau buvo padarytas. Nusprendžiau nemesti taip gerai prasidėjusio užsiėmimo. Vienas bičiulis pasiūlė organizuoti rinkimus Gruzijoje, kur vietos oligarchai norėjo laimėti valdžią. Laimėjau savivaldos rinkimus. Tada atėjo dar įdomesnis etapas. Kadaise, senais laikais, dar būdamas ministru, bendravau su Borisu Berezovskiu, kuris metė matematikos studijas ir ėjo link valdžios bei uždirbinėjo pinigus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)