Toks nevykęs pokštas VU Teisės fakultete teisės mokslus kremtančiam studentui baigėsi baudžiamąja byla – teismas nusprendė jį pripažinti kaltu dėl keturių įvykdytų nusikaltimų: neteisėto informacijos apie asmens privatų gyvenimą atskleidimo ir panaudojimo bei kompiuterinės informacijos pasisavinimo ir atskleidimo.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas nusprendė, kad studentas turės sumokėti 22 MGL dydžio (2 210 Lt) baudą. Tiesa, savo kaltę pripažinęs 27 metų vyras tikėjosi, kad nuo baudžiamosios atsakomybės bus atleistas pagal laidavimą, tačiau teismas pažymėjo, jog tokios galimybės nenumato įstatymas – keturias nusikalstamas veikas jis įvykdė ne vienu metu.

Ikiteisminis tyrimas šioje istorijoje buvo pradėtas po VU Teisės fakulteto vadovų kreipimosi į prokuratūrą – dekanas Tomas Davulis bei prodekanai Haroldas Šinkūnas ir Gintaras Švedas nurodė gavę anoniminį laišką. Jame – itin intymios universitete studijuojančios merginos nuotraukos bei susirašinėjimas su savo drauge. Šiame laiške buvo nurodyti universiteto studentės seksualinių paslaugų įkainiai.

Šį laišką taip pat gavo studentę pažįstantis vienas advokatas bei Santariškių klinikose dirbantis vyras.

Ikiteisminį tyrimą atlikę pareigūnai netrukus išsiaiškino, kad šį laišką išsiuntė Teisės fakulteto studentas. Per apklausą policijoje jis prisipažino, kad taip pasielgė tik kerštaudamas merginai, kuri su juo atsisakė draugauti.

Paaiškėjo, kad dar vasario mėnesį studentas matė, kaip mergina jungiasi prie savo elektroninio pašto dėžutės, priklausančios tarptautinei kompanijai „Yahoo“. Įsidėmėjęs prisijungimo vardą ir slaptažodį studentas prisijungė prie merginos pašto dėžutės ir surado jos susirašinėjimą su drauge. Būtent šiame laiške buvo kalbama apie seksualines paslaugas.

Studento byla teisme buvo nagrinėjama neviešuose posėdžiuose, todėl bylos aplinkybės, kodėl kaltinamasis nusprendė apie jį atstūmusios merginos asmeninį gyvenimą pranešti universiteto dėstytojams, nėra skelbtinos.

Taip pat neskelbtina informacija, kaip į tokį išsišokimą reagavo nukentėjusioji studentė.

Tačiau bylą išnagrinėjęs teismas nusprendė konfiskuoti kompiuterį, iš kurio studentas išsiuntė elektroninius laiškus.