„Šiandien atėjau balsuoti į rinkimų apylinkę Vilniuje (ji veikė Rusijos ambasadoje – red.), sėkmingai patekau į vidų. Tačiau prieš paduodant balsavimo biuletenį buvo paprašyta, kad aš išsisegčiau ženkliuką ir pasirinkčiau – išsisegu ženkliuką, kuriame parašyta Navalny ir gaunu biuletenį“, – kalbėjo Lietuvoje gyvenantis nužudyto Rusijos opozicijos atstovo A. Navalno įkurto FBK darbuotojas Vladislavas Romancovas.

Jis minėjo atsisakęs išsegti ženkliuką, rinkimų komisijos narių pareikalavęs grąžinti jo pasą.

„Manęs paprašė išeiti iš rinkimų apylinkės, tad balsuoti man nepavyko“, – socialiniame tinkle „X“ paskelbtame pranešime sakė V. Romancovas.

Sekmadienį į Rusijos ambasadą Vilniuje balsuoti prezidento „rinkimuose“ ėjo Lietuvoje gyvenantys Rusijos Federacijos piliečiai, tarp jų – velionio Aleksejaus Navalno įkurto Kovos su korupcija fondo (FBK) atstovai. Vienas jų papasakojo, kad išreikšti pilietinę valią jam nebuvo leista, nes jis nepakluso reikalavimui išsisegti ženkliuką su Navalno pavarde.

Rusijos ambasada „Facebook“ tinkle pranešė, kad sekmadienį nuo 8 val. ryto iki 20 val. vakaro bus galima balsuoti ambasados patalpose Vilniuje, balsuoti galės pilnamečiai asmenys, nuolat ar laikinai gyvenantys Lietuvoje. Balsuoti iš anksto ar namuose galimybės nebus.

Migracijos departamento duomenimis, Lietuvoje gyvena 15 775 Rusijos piliečių (į šį skaičių patenka vaikai iki 18 metų ir suaugusieji). Kiek jų ketina balsuoti Rusijos prezidento rinkimuose, nežinoma. Vadinamieji prezidento rinkimai Rusijoje vyksta kovo 15–17 dienomis. Neabejojama, kad daugiau nei du dešimtmečius Rusiją valdantis V. Putinas pasiskelbs laimėjęs dar vieną šešerių metų kadenciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)