Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Saulius Greičius DELFI TV laidoje „Iš esmės“ teigė, jog tikrai supranta artimųjų skausmą, dar kartą reiškia nuoširdžią užuojautą, tačiau pabrėžė, kad ugniagesiai padarė viską, ką galėjo ir dar net daugiau. Kita vertus, dar neaišku, ar vaikas, jei ugniagesiai būtų jį pasiekę, dar buvo gyvas, bet į šį klausimą jau turi atsakyti teismo medicinos ekspertai.

Jis pripažino, jog septynmečio kūno ištraukimo iš griuvėsių operacija buvo vienas sudėtingiausių darbų per visą jo kadenciją. „Nukėlus pirmą plokštę, pasirodė dar viena, paskui kita. Tai dar kartą įrodo, kad vaiką, kai tuo metu degė butas, uždūmintoje patalpoje po tomis plokštėmis surasti ir išimti tikrai nebuvo jokių galimybių. 

Tvirtai, užtikrintai, sąžiningai sakau, kad vaiko nebuvo galima išgelbėti, nors buvo dėtos visos pastangos. Vaiko kūnas yra išimtas, teismo medicinos ekspertai dar pasakys mirties priežastį, nenoriu vertinti, ar atvykus pajėgoms dar buvo galimybė, kad vaikas dar buvo gyvas, įvertinant atviro degimo ir uždūminimo galimybę. Uždūmintoje patalpoje, aišku, priklauso nuo žmogaus fizinių savybių, bet iki trijų minučių laikas yra ribinis“, – pabrėžė S. Greičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)