Tokį sprendimą komisija priėmė bendru sutarimu.

„Gavome piliečio skundą dėl Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos nario Audriaus Skaisčio įžeidžiančių pasisakymų“, – Eltą informavo komisijos pirmininkas, socialdemokratas Remigijus Motuzas.

„Šiandien nusprendėme, kad pradėsime tyrimą“, – patvirtino jis.

R. Motuzo teigimu, komisiją grįš prie klausimo jau kitą savaitę.

ELTA primena, kad į diskusijas apie planuojamą švietimo darbuotojų streiką socialiniame tinkle „Facebook“ įsitraukęs konservatorius ir Vilniaus miesto tarybos narys A. Skaistys peikė vieną profsąjungos vadovų Andrių Navicką, kritikavo mokytojus, vadindamas juos „komuniagomis“, „broileriniais“, o reaguodamas į bendrapartietės, parlamentaro Lauryno Kasčiūno padėjėjos Jolantos Bizaitės komentarą, politikas ragino pedagogę neverkšlenti.

Vėliau politikas atsiprašė švietimo bendruomenės ir pasiaiškino tikindamas, kad jis mokytojų „komuniagomis“ bei „broileriais“ nevadino. Anot A. Skaisčio, įžeidžius epitetus jis paskyrė ne pedagogų bendruomenei, bet konkretiems asmenims.

A. Skaisčiui konservatorių Priežiūros komitetas skyrė įspėjimą ir uždraudė metus laiko dalyvauti visuose artėjančiuose rinkimuose. Taip pat politikui buvo rekomenduota pakeisti ir Vilniaus miesto taryboje Švietimo reikalų komitetą, kuriame šiuo metu politikas dirba.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)