Pirmosiomis dienomis ugdymo įstaigoms buvo patariama evakuotis, o dabar rekomendacijos kitokios.  Nurodoma, kad jei gautas tik laiškas ir nėra jokių kitų nerimą keliančių ženklų, evakuacija nereikalinga, tai esą gali nuspręsti švietimo įstaigos vadovas.

Atsargos karininkas, daugybę metų dirbęs terorizmo valdymo srityje, Aurimas Navys DELFI TV laidoje „Iš esmės“ tvirtino, kad tokia situacija yra absurdiška ir niekur nepraktikuojama.

Pabrėžiama, kad tie grasinantys laiškai siunčiami nakties metu ir tik darbo dienomis, tad jų tikslas akivaizdus – sutrikdyti žmonių kasdienybę, patikrinti specialiųjų tarnybų parengtį.

Paklaustas, kaip vertina institucijų darbą per šias dienas, kokių spragų, kurias reikia taisyti, galima įžvelgti, kokių išvadų padaryti, vidaus reikalų viceministras Vitalijus Dmitrijevas DELFI TV laidoje „Iš esmės“ tvirtino, kad kalbėti apie spragas dar anksti, nes ataka vis tęsiasi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)