Kaip pranešė LKD, savo atsisakymą pradėti Darbo partijos veiklos tyrimą Generalinė prokuratūra motyvavo tuo, jog nėra pakankamai faktų, suteikiančių teisę pradėti tyrimą.

Krikdemus į prokurorus paskatino kreiptis kilusios abejonės, ar Darbo partijos veikla neprasilenkia su Politinių partijų įstatyme nustatyta politinės partijos samprata. Prašymą pradėti tyrimą krikdemai motyvavo vasarį Darbo partijos išplatintu pranešimu apie savo lyderiui Viktorui Uspaskichui priklausančio koncerno "Vikonda" plėtrą į Maskvą.

Taip pat krikdemams susirūpinimą kėlė ir žiniasklaidoje anksčiau pasirodę pranešimai apie Darbo partijos bandymus įkurti tam tikrą "įdarbinimo" agentūrą, - kad kuo daugiau partijai priklausančių asmenų įsidarbintų į valstybės tarnybą.

Tačiau Generalinė prokuratūra atsakė, jog Darbo partija šiais veiksmais nepažeidė viešojo intereso.

Krikdemai žada kreiptis į Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetą, prašydami kuo skubiau įstatyme nustatyti aiškią viešojo intereso sąvoką bei tikslinti Politinių partijų įstatymą, kuriame turi būti nustatytos ne tik politinių partijų steigimas ir teisės, bet taip pat pareigos ir atsakomybė už viešojo intereso pažeidimus.