V. Vasilenko posto neteko po to, kai uždėjo parašą po interpelicija Kauno merui Andriui Kupčinskui. Konservatorius liko savo pareigose, nes klausimas dėl jo atleidimo net nebuvo įtrauktas į darbotvarkę.

Tuo tarpu V. Vasilenko vicemero kėdėje pakeitė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas Kazimieras Nausėda.

Balsavimas dėl V. Vasilenko vyko jau popiet. Dabar jau buvęs vicemeras sako, kad mažiausiai du politikai balsavimo metu buvo neblaivūs.

„Girti buvo. Policija atsisakė važiuoti. Atseit susiekė su vadovybe, labai ilgai neatsiliepė. Matomai susirišo su mūsų vadovybe. Nežinau. Jie pasakė, kad pranešė administracijos direkotoriui ir administracijos reikalas tikrinti. Nepaisant daugelio tarybos narių kreipomosi, šitas nebuvo atlikta“, - DELFI sakė V. Vasilenko.

Po to, kaip policija nebuvo iškviesta, opozicija paliko posėdžių salę.

„Tarybos nariai Aušrys Kriščiūnas (Tynta – DELFI) ir Kęstutis Mikėnas akivaizdžiai vaikščiojo netiesiai, nuo jų sklido alkoholį primenantis kvapas“, - pasakojo V. Vasilenko.

Tuo tarpu Kauno savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis patvirtino, kad policija nebuvo kviesta.

„Galiu 100 proc. pasakyti, kad nebuvo tokių, kurie triukšmautų, trukdytų vykti tarybos posėdžiui ir kitaip trukdytų dirbti. Tikrint su aparatais, kaip kelių policija, aš neturiu teisės“, - DELFI sakė D. Ratkelis.

Paklausus, ar nebuvo verta dėl šventos ramybės iškviesti policija ir patikrinti tarybos narių girtumą, D. Ratkelis teigė, jog nebuvo įvardintos konkrečios galimai neblaivių politikų pavardės.

„Negi tikrinsime visus tarybos narius?“, - retoriškai klausė D. Ratkelis.