Dėl A. Gineito tinkamumo eiti įmonės vadovo pareigas kelias valandas ginčytasi gruodžio pradžioje vykusiame miesto tarybos posėdyje. Tada tiek pats bendrovės vadovas, tiek jos valdybos pirmininkas Kęstutis Derliūnas ir miesto meras Andrius Kupčinskas laikėsi nuomonės, kad trauktis iš posto direktoriui nėra dėl ko.

Priešingos nuomonės buvo daugelis miesto tarybos narių, netgi viešai apkaltinę valdančiąją konservatorių frakciją ginant susikompromitavusį savo partijos kolegą. Miesto taryba žadėjo viešą šio klausimo nagrinėjimą pratęsti. Tačiau vėliau, jau uždarame koalicinės tarybos posėdyje, sutarta, kad A. Gineitas pasitrauks iš vadovo posto.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pripažino, kad anksčiau dirbdamas Kauno miesto savivaldybės administracijos Ekonomikos departamento direktoriumi A. Gineitas nesuderino viešų ir privačių interesų. Tokių šios komisijos išvadų nepaneigė ir Vyriausiasis administracinis teismas, kuriam jos sprendimą apskundė buvęs departamento vadovas.

Vis dėlto susikompromitavęs konservatorius buvo paskirtas vadovauti iš savivaldybės biudžeto dosniai subsidijuojamai transporto bendrovei.