Gruzijos vidaus reikalų ministerijos spaudos centre BNS pirmadienį komentaro gauti šiuo klausimu nepavyko.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė rugpjūčio pradžioje pasirašė dekretą, kuriuo D.Jurgelevičius nuo rugpjūčio 20 dienos atleistas iš VSD generalinio direktoriaus pavaduotojo pareigų.

Netrukus po to D.Jurgelevičius pateikė prašymą grąžinti jį dirbti į diplomatinę tarnybą, bet užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas nesutiko to padaryti, nurodęs, esą D.Jurgelevičius 2004 metais esą neteisėtai buvo perkeltas į VSD, kartu paliekant galioti diplomatinės tarnybos sutartį.

D.Jurgelevičius buvo minimas 2006 m. gruodį Seimo patvirtintoje parlamentinio tyrimo apie VSD veiklą išvadoje, kurioje teigiama, kad "VSD generalinio direktoriaus pavaduotojas D.Jurgelevičius viešai neetiškai kalbėjo apie žuvusį departamento pareigūną (Vytautą Pociūną - BNS)".

Išvadoje taip pat rašoma, kad Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto gauta medžiaga "leidžia teigti, kad dėl nesklandumų, kilusių VSD valdybos veikloje, kuriai vadovavo V.Pociūnas, didelę atsakomybės dalį turėtų prisiimti VSD generalinio direktorius pavaduotojas D.Jurgelevičius, kuravęs šią valdybą, bei VSD generalinis direktorius A.Pocius.

Įvertinant įvykių ir informacijos visumą, galima daryti prielaidą, kad V.Pociūnas buvo pašalintas iš atsakingų VSD pareigų norint pristabdyti jo atliekamus svarbius tyrimus transporto ir energetikos sektoriuose šalies nacionalinio saugumo aspektu."

VSD veiklos parlamentinį tyrimą inspiravo buvusio saugumo pareigūno V.Pociūno žūtis Breste. Jis 2006 metų rugpjūčio 23 d. ankstų rytą iškrito per viešbučio 9 aukšto langą. Generalinė prokuratūra nustatė, kad tai buvo nelaimingas atsitikimas, tačiau teismas jau du kartus įpareigojo prokurorus atnaujinti bylos tyrimą.