Rokiškio rajono meras paskelbė griežtą savo nuomonę apie visuomenėje garsiai nuskambėjusią tragišką istoriją. Jis nori atsikratyti taip savo reputaciją susigadinusių mokyklų vadovų.

Moters pražudymu ir jos sūnaus sužalojimu įtariamą A. Tymuką ir kartu su juo važiavusį E. Mališauską buvo paprašyta pateikti atsistatydinimo pareiškimus. Ketvirtadienį Rokiškio r. taryba susirinkime peržiūrėjo jų pašymus ir oficialiai atleido vyrus iš užimamų pareigų.

Atleidus žiauriame įvykyje figūravusius vyrus buvo imtasi plano, ką daryti su atsilaisvinusiomis darbo vietomis.

„Naujų direktorių paieška paskelbta nebus, kadangi bus skelbiamas konkursas. Galės dalyvauti kiekvienas žmogus, kuris nori ir gali dirbti“, - teigė Rokiškio rajono meras.

Pašnekovas DELFI sakė, kad šiuo metu rajone yra net šešios mokyklos be vadovaujančių asmenų. Iš konkurse dalyvausiančiųjų bus atrinkti tinkamiausi. A. Vagonis pareiškė norą, kad konkurse dalyvautų jauni žmonės, kurie yra pasiruošę dirbti.

Prieš mokyklų direktorių atleidimą keturios mokyklos jau buvo be vadovų. Šiuo metu rajone tokios mokymo įstaigos yra šešios.

DELFI primena, kad avarija įvyko pirmadienį kelyje Rokiškis-Čedasai, ties Maineivos k. Čia buvo kliudyti du žmonės, stovintys prie sugedusio automobilio „Renault Espace“. Važiuojamoje kelio dalyje stovėję asmenys nevilkėjo šviesą atspindinčių liemenių, tačiau buvo įjungtas automobilio avarinis signalas.

45-erių moteris dėl patirtų sužalojimų mirė, jos 22-ejų sūnus dėl nugaros ir dubens sužalojimų paguldytas į Rokiškio ligoninę.

Kaip paaiškėjo vėliau, jiedu buvo užkliudyti „Seat Alhambra“ automobilio – šis metėsi į priešpriešinę eismo juostą. Vairuotojas iš eismo įvykio vietos paspruko.

Apie baisią nelaimę buvo pranešta apie 17.45 val.

Į įvykio vietą buvo išsiųstos gausios policijos pareigūnų pajėgos ir apie 19.20 val. Rokiškio r. prie Kamajų miestelio jie rado apgadintą automobilį. Prie transporto priemonės vairo miegojo vyriškis (gimęs 1963 m.).

Vairuotojui ligoninėje buvo nustatytas 1,87 prom. girtumas.

Paaiškėjo, kad tai – Rokiškio r. Kamajų Antano Strazdo gimnazijos direktorius A. Tymukas, jis buvo sulaikytas. Automobilyje rastas ir dar vienas neblaivus direktorius Pareigūnai taip pat išsiaiškino, kad kartu su juo važiavo ir vienos Rokiškio r. pagrindinės mokyklos direktorius E. Mališauskas.