Šv. Mišios ketvirtadienio rytą buvo suplanuotos kaip palaikymas I. Matijošaitienei. Artimieji, draugai ir bendražygiai planavo melstis prašydami moteriai sveikatos. Tačiau iki mišių moteris neišgyveno.

„Kartais nutinka netikėtų ir skaudžių įvykių. Tai mus verčia permąstyti savo gyvenimą“, - pradėdamas Šv. Mišių auką kalbėjo kunigas Vytautas Grigaravičius.

I. Matijošaitienė savo namuose traumą patyrė ankstų antradienio rytą. Moteriai nukritus nuo laiptų nustatytas kaukolės pamato lūžimas, kraujavimas į galvos smegenis, stuburo juosmeninės dalies slankstelio lūžimas. Dėl galvos smegenų tinimo atlikta antradienį buvo atliktos net trys operacijos.

Kaip DELFI pasakojo V. Matijošaitis, antradienio rytą I. Matijošaitienė nubudo apie 5.30 val. Moters akys jautrios šviesai, todėl neretai I. Matijošaitienė rytais nedegdavo šviesos, kol nepriprasdavo akys. Spėjama, kad moteris suklupo ar nepastebėjo laiptų ir tai tapo nelaimės priežastimi.

Ketvirtadienį 14 val. I. Matijošaitienei diagnozuota smegenų mirtis.

„I. Matijošaitienei 14 val. konstatuota smegenų mirtis. Tai reiškia, kad konstatuotas mirties faktas. Didžiausia užuojauta visiems artimiesiems ir šią moterį pažinojusiems žmonėms“, - teigė Vidas Pilvinis, LSMU ligoninės Intensyviosios terapijos klinikos vedėjas.

Kol kas I. Matijošaitienės gyvybinės funkcijos palaikomos aparatūra, tačiau medicininė technika bus atjungta, kai bus sutvarkyti donorystės dokumentai.