Pradėta parašų rinikimo kompanija papiktino „Ariogalos vienybės“ prezidentą Steponą Nacių.

„Rašto autoriai yra tikrai įžūlūs. Akiplėšiškai meluojant, klaidinami krašto žmonės. Kalbama apie 33 tūkst.litų likutinę slėnio stadiono vertę, tačiau nutylima, jog tai ne viso komplekso, bet materialiojo turto vertė (tribūna, tualetas, išasfaltuota aikštelė). Be to, joks slėnio privatizavimas neplanuojamas ir net neįmanomas, nes nėra suformuotas stadiono sklypas“, - sakė 25 metų Ariogalos aktyvistas.

S.Nacius teigė planuojantis kreiptis į teismą dėl užgaulių ir žeminančių kaltinimų, tačiau dar neaišku, kas čia turėtų būti kaltinamasis, nes raštas – anoniminis.

„Kaip galima vaikus ir jaunuolius, su grėbliukais rankose tvarkančius stadioną ir jame besitreniruojančius, vadinti vandalais? Tai amoralu, neteisinga ir labai neatsakinga“, - neslėpė nuoskaudos „Ariogalos vienybės“ vadovas. Jis pabrėžė tikintis, jog miestelio gyventojai nebus patiklūs ir patikės ne apkalbomis, bet realiai nuveiktais darbais: vaikų rankomis sutvarkyta stadiono teritorija, jos prieigomis ir čia kasdien į futbolo treniruotes besirenkančiais būriais Ariogalos berniūkščių.

Minėtame rašte teigiama, kad nupjovus stadiono tribūnoje esančių vėliavų laikiklius ir viršutinę aukuro dalį, buvo padaryta 10 tūkst. litų žala.

S.Naciaus teigimu, stovus teko nupjauti dėl aplinkinių saugumo.

„Kai baigėsi kasmetė tremtinių, politinių kalinių ir partizanų šventė, ant stulpų buvo paliktos visos dekoracijos. Stiprus vėjas viską nulenkė prie žemės. Šventės organizatoriai nuo sulankstytų strypų nuėmė dekoracijas ir daugiau nepasirodė. Kad būtų saugiau, sulankstytus strypus nupjovėme. Dabar dėl to ant mūsų metamas vagių ir vandalų šešėlis“, - sakė S.Nacius.

Pagal panaudos sutartį slėnyje šeimininkaujanti „Ariogalos vienybė“ rengia futbolo treniruotes, varžybas, visuomenei skirtas šventes, aplinkos tvarkymo talkas. Kasdien slėnio stadione treniruojasi apie 60 vaikų. Praėjusios vasaros pabaigoje „Ariogalos vienybė“ surengė Žaliaja futbolo dieną – vaikai futbolą žaidė ant iš plastikinių butelių suręsto ir į Dubysą nuleisto plausto.

Raseinių rajono savivaldybės meras Petras Vežbavičius sudarė darbo grupę, kuri sieks išsaiškinti visuomeninei organizacijai metamų kaltinimų pagrįstumą.