Premjero nuomone, šios priemonės greičiausiai nebūtų veiksmingos. G. Kirkilas sakė esąs "apskritai šiek tiek skeptiškas įvairių draudimų požiūriu". "Aišku, automobiliuose tikrai gerti nereikia. Bet po tokių sprendimų visada iškyla klausimas - kaip mes juos kontroliuosime?", - sakė premjeras.

Vyriausybės vadovas pažymėjo, kad ir dabar draudžiama vairuoti išgėrus, bet, nepaisant to, per neblaivių vairuotojų sukeltas avarijas žūva daugybė žmonių. "Tai ar toks draudimas ką nors pridės šiuo klausimu, aš šiek tiek abejoju", - ketvirtadienį Žinių radijui teigė G. Kirkilas.

Premjeras pažymėjo, kad draudimais girtuokliavimo problemą bandyta spręsti sovietmečiu, naudojant represinį aparatą, bet tai neatnešė teigiamų rezultatų. Todėl, G. Kirkilo įsitikinimu, alkoholizmo problemai spręsti būtina imtis įvairių kompleksinių priemonių.

Vyriausybės vadovas taip pat atkreipė dėmesį, kad į Lietuvą patenka daug kontrabandinių gėrimų iš kaimyninių šalių ir gana paplitęs pilstukas. "Jeigu apsunkinama galimybė nusipirkti, bet žmogus nusiteikęs gerti, jis vis tiek ieškos. Štai čia yra problema, todėl draudimai, deja, nepadaro esminio poveikio", - kalbėjo premjeras.

Ministras pirmininkas užsiminė, kad programa, kuria būtų siekiama mažinti alkoholio vartojimą, galėtų būti vienas iš susitarimo su konservatoriais objektų.