Devynmetė mergaitė dingo sekmadienio vakarą Kauno Chemijos gatvėje, jos dvi paras aktyviai ieškojo ne tik teisėsaugos pareigūnai, bet ir nemenkas būrys savanorių.

Galiausiai vaikas rastas kartu su pagrobėju, kuris, kaip paaiškėjo vėliau, yra 42 metų kaunietis Gediminas Filipavičius.

Ją išlaisvino į garažą Technikos gatvėje įsiveržę Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai.

Nežinojo, ar ką nors ras

Apie tai, kiek laiko užtruko pasiruošti vaiko išlaisvinimui, paklaustas „Aro“ vadas V. Grabauskas Delfi pasakojo, kad Kaune visą tą laiką buvo viena kovinė „Aro“ grupė – ji buvo pasirengusi neatidėliotinam reagavimui ar objektų patikrinimui.

Pasak vado, policija nustatė vieną iš objektų, kuriame gali būti laikoma įkaitė, o kadangi buvo informacijos, kad pagrobėjas gali būti ginkluotas, paprašė „Arą“ patikrinti minėtą objektą.

„Aro“ vadas atskleidė, kad verždamiesi į patalpą pareigūnai nežinojo, ar ten ką nors ras.

„Nors tikslios informacijos, kad jame gali būti ieškomi asmenys, nebuvo, mūsų pareigūnai buvo pasirengę bet kokiai situacijai“, – pasakojo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)