„Aš manau, kad niekas nesilaiko įsikabinęs postų. Bet ši Vyriausybė yra pajėgi atlaikyti ir šią sudėtingą situaciją dėl sankcijų. Drąsiai galiu teigti: suvaldėme pandemiją, mes atlaikėme migrantų krizę, atlaikėme daugybę kitų dalykų ir šitą iššūkį taip pat galime įveikti“, – žurnalistams pirmadienio vakarą sakė A. Armonaitė, vykstant partijos tarybos posėdžiui.

Jos teigimu, didžiausi metus dirbančios valdančiosios koalicijos ir Laisvės partijos pasiekimai – galimybių paso įvedimas, dėmesys inovacijoms, didinamos lėšos švietimui, skaidresnis kelių finansavimas.

A. Armonaitė tikino, kad jai yra staigmena premjerės Ingridos Šimonytės pasvarstymai, jog ši neatmeta galimybės atsistatydinti visai Vyriausybei.

„Plačiai tai tikrai nebuvo aptarta. Aš detaliai nesu susipažinusi su šitais žodžiais. Bet aš manau, kad ši valdančioji dauguma, Vyriausybė, Seimo valdančioji dauguma gali atlaikyti šitą krizę“, – kalbėjo Laisvės partijos vadovė.

Anot jos, atsistatydinimo pareiškimus įteikę Laisvės partijos deleguotas susisiekimo ministras Marius Skuodis bei konservatorių vadovas užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis yra „puikiai dirbantys ministrai“, bei ragino sutelkti dėmesį į Jungtinių Valstijų sankcijų įgyvendinimą, o ne „ieškoti kaltų“.

„Svarbiausia, kad mes neužsižaistumėme tose kaltų paieškose, o pirmiausia žiūrėtumėme, kapi įgyvendinti sankcijas. Viskas dar įmanoma, situaciją yra įmanoma pakeisti. Ministras Skuodis yra pasiūlęs išeitį ir aš manau, kad mes tai padarysime“, – teigė politikė.

Ji sakė nesiimanti vertinti ir informacijos apie M. Skuodžio vaidmenį šioje istorijoje, jog šis buvo informuotas apie bandymus susitarti dėl „Belaruskalij“ mokėjimų aptarnavimo po gruodžio 8-osios, kai įsigaliojo JAV sankcijos pastarajai bendrove.

„Šiandien žiniasklaidoje pasirodė daug epizodines informacijos, visokių susirašinėjimų tiek Prezidentūros, tiek kitų institucijų. Iš to viso laiko aš nenoriu daryti jokių ilgalaikių išvadų aš matau, kad ministras deda pastangas, kad mes įgyvendintumėme sankcijas ir, manau, tai yra svarbiausia“, – teigė ji.

„Belaruskalij“ trąšų tranzitas per Lietuvą tęsiasi nepaisant praėjusią savaitę įsigaliojusių JAV sankcijų šiai įmonei. Baltarusijos įmonė prieš įsigaliojant sankcijoms pervedė avansą krovinių pervežimą vykdantiems „Lietuvos geležinkeliams“ už kelis mėnesius į priekį.

Dėl šios situacijos užsienio reikalų ir susisiekimo ministrai Gabrielius Landsbergis ir Marius Skuodis pateikė premjerei atsistatydinimo pareiškimus.

Savo ruožtu premjerė I. Šimonytė LRT laidai „Dienos tema“ pareiškė neatmetanti, kad dėl kilusios krizės gali atsistatydinti visas ministrų kabinetas, o sprendimus dėl minėtų dviejų ministrų žada antradienio vakare.

Vyriausybė jau įsigaliojus sankcijoms paskelbė siekianti nutraukti „Lietuvos geležinkelių“ sutartį su „Belaruskalij“, nors teigia, kad JAV sankcijos trąšų tranzitui Lietuvoje tiesiogiai nėra taikomos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)