„Rezultatai puikūs, girdėjome, kad dar be pašto laimėjau Norvegijoje ir partija yra antra Norvegijoje. Kai kurios apylinkės jau suvestos, partija drąsiai žengia per kartelę. Ir net neabejoju, kada ryte pradės plaukti Vilniaus rezultatai bus dar kitoks vaizdas. Esu labai dėkinga komandai, žmonėms, kurie pasitikėjo mumis ir išgirdo mūsų žinią“, – Delfi teigė A. Armonaitė.

Vėliau perklausus, kokio rezultato tikimasi, A. Armonaitė pridūrė: Manau tikrai turėsime daugiau nei penkis procentus, aš jau matau dabar, kad akivaizdu, kad kartelę pereisime. Norėtųsi kuo daugiau“, - sakė ji.

Anot jos, tokios išvados prieinama dėl to, kokį palaikymą jautė partija rinkimų kampanijos metu, kiek daug žinučių sulaukė socialiniuose tinkluose.

„Norėtųsi tvirtos frakcijos Seime, kad nebūtume įkaitais Seime praeities vaiduoklių, kurie konfliktą norės išlaikyti“, - kalbėjo A. Armonaitė.

Kaip pasakoja, naujoje partijoje yra 35 vienmandatininkai, tačiau yra ir stiprus sąrašas.

„Taip tai nėra žmonės, kurie dalyvavo politikoje ir kurie yra labai nutrynę suolus Seime, bet tai visuomenininkai, žmonės, kurie savo vardą užsitarnavę kituose sluoksniuose“, – pridėjo ji.

Kaip sako Laisvės partijos pirmininkė, nors Vilniuje palaikymas didelis, bet tikimasi sulaukti gerų rezultatų ir kituose Lietuvos miestuose ir miesteliuose.

„Natūralu, kad Vilniuje daugiausia žmonių ir daugiausia bus rinkėjų, išankstinis balsavimas parodė. (…) Jaučiame gana didelį palaikymą. Bet nebejoju, kad ir Lietuvoje bus palaikymas, pati apvažiavau Lietuvą du kartus nuo pat partijos įkūrimo prieš pusantrų metų ir yra kai kurios ir kaimiškos apylinkės, ir ten Laisvės partija ne dugne. Tai manau, kad bus smagi naktis“, – teigė A. Armonaitė.

A. Armonaitė paaiškino, kodėl pati pasirinko kandidatuoti Pasaulio lietuvių rinkimų apygardoje.

„Kai kūrėme prieš pusantrų metų Laisvės partiją, steigėjais tapo žmonės nuo Malaizijos iki Vankuverio. Šiaip pažiūrėjus į mūsų narių tarpą, trečią pagal dydis skyrių, jei ne antras yra užsienis. Tai reiškia, kad pasiūliau ne tik savo asmeninę kandidatūrą užsienio rinkėjams, bet ir visą Laisvės partijos platformą, kuri galvoja globaliai“ , – teigė ji ir pridėjo, kad tikisi iškopti į antrą turą.

„Didžiausia intriga, ar mums teks gyventi vis dar toje nuotaikoje, kurioje gyvenome ketverius metus. Mes kalbame apie džiaugsmą, pozityvios politikos idėją, kad nereikėtų kapstytis praeityje. Šie ketveri metai visada buvo kapstymasis praeityje, kitos valstybės eina į priekį galvoja apie žmogaus teises, dirbtinį intelektą. Lietuva vis dar deja ieškojo, kas buvo kaltas 2008 ar 2009 metais, viskas palikime praeityje. (…) Ateitis liberali, matome visuomenės apklausas, moksleivių apklausas, manau, kad Laisvės partija turi perspektyvas ne tik rytoj, bet ir šiandien“, – sakė A. Armonaitė.