„Visi sergame už rinktinę, linkime pergalių Lietuvai. Bet negaliu suprasti, kurioje vietoje linksmas „reikia rytoj laisvadienio“ trolinimas virsta realiais sprendimais skelbti nedarbo dienas atskirose savivaldybėse“, – savo feisbuko paskyroje stebisi A. Armonaitė.

„Ką tai duoda? Ar mes vidury dienos vykstančias varžybas taip žiūrim, kad kitą dieną neįmanoma fiziškai ateiti į darbą? Kur kitur tas laikas bus panaudotas - miegant, bare ar kur. O gal tie laikai, kai stoteles ir vitrinas daužome iš džiaugsmo, jau praėjo?“ – kelia klausimus ministrė.

Todėl A. Armonaitė politikus ragina vengti populistinių siūlymų pergalės Lietuvos krepšinio rinktinės pergalės atveju skelbti laisvadienius.

„Sergame, stebime varžybas, aptarinėjame su kolegomis darbe ir kitur, bet gal apsieikime be to „laisvadieninio“ populizmo“, – ragina ministrė.

„Privačios įmonės gali priimti kokius nori sprendimus, bet valstybei nereikėtų kištis ir pataikauti. Juk ir taip nuotolinis darbas vis dar yra dažnas ne tik privačiame, bet ir valstybiniame sektoriuje“, – taip pat akcentuoja ji.

ELTA primena, kad Kazlų Rūdos mero M. Varaškos sprendimu, šios savaitės pirmadienį savivaldybės darbuotojams buvo suteikta papildoma nedarbo diena arba galimybė dirbti iš namų.

Kaip nurodoma mero pasirašytame potvarkyje, laisvadienis suteiktas atsižvelgus „į savaitgalį visuomenę išsunkusius nacionalinius iššūkius (bulviakasis, Lietuvos krepšinio pergalė prieš Ameriką“.

Sekmadienį Lietuvos rinktinė pasaulio krepšinio čempionate nugalėjo Jungtinių Valstijų komandą rezultatu 104:110.

Lietuva jau anksčiau užsitikrino vietą tarp aštuonių stipriausių pasaulio komandų ir bilietą į kitą etapą. Nugalėjusi iš NBA žvaigždžių sudarytą JAV rinktinę, lietuviai ketvirtfinalyje susitiks su Serbijos rinktine.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)