„Politikai politikuoja ir jeigu mes manome, kad visi kažkaip staiga tylės, nereikš savo nuomonių, tai mes tada arčiau Lukašenkos tikriausiai būsime. Aš vertinu, kad svarbus profesoriui yra dėmesys švietimui ir tikriausiai taip komentarą ir vertinsiu“ – trečiadienio vakarą LRT sakė A. Armonaitė.

Paklausta, ar tokio kolegos pasisakymo ji nelaiko populizmo apraiška, ministrė tikino, kad vertinti, ką savo pasisakymu galvoje turėjo A. Žukauskas, spręst iš vienos citatos sunku.

„(...) Ir, matyt, negalima visko vertinti kaip populizmo, tai aš gal nesiimsiu vertinti pasisakymo ištraukų“, – teigė ji.

ELTA primena, kad Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas Artūras Žukaukas trečiadienį pasisakė palaikantis streikuoti planuojančius pedagogus. Politikas mano, kad streikas atkreips visuomenės dėmesį į per mažus mokytojų atlyginimus.

„Aš manau, kad streikas yra gera priemonė visuomenės dėmesiui atkreipti, ypač dėl mokytojų atlyginimų“, – Eltai teigė A. Žukauskas.

„Manau, yra naudinga, kad profsąjungos reiškia savo poziciją. Manau, kad prieš kitų metų biudžeto formavimą turėsime daugiau argumentų didinti mokytojams atlyginimus“, – dar vienos švietimo profsąjungos planus iškelti reikalavimus ministerijai ir streikuoti komentavo jis.

Anot jo, Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) rugsėjo 15 dieną planuojamas įspėjamasis streikas yra racionalus sprendimas.

„Viena profsąjunga neilgą streiką pirmą planuoja, manau, tai visai racionalu. Atkreips mūsų spaudos ir internetinių portalų dėmesį, tas yra gerai“, – kalbėjo A. Žukauskas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją