Visgi, akcentavo politikė, labai apmaudu, kad Seimas antradienį atmetė Vyriausybės iniciatyvą atsisakyti įstatymo nuostatos, kuria draudžiama pasakoti vaikams apie LGBT.

„Labai apmaudu, kad įstatymas buvo atmestas pateikimo stadijoje. Manau, kad svarbiausia užsiimti ne politologiniu konstatavimu, o pažiūrėti į įstatymo esmę. Tai buvo įstatymas dėl žodžio laisvės, dėl asmenų nediskriminavimo prieš įstatymą. Turiu vilties, kad Lietuva išspręs šį klausimą“, – sakė A. Armonaitė, pažymėdama, kad šiuo metu svarstoma, kaip būtų galima įgyvendinti minėtą Vyriausybės iniciatyvą.

„Derinamės su teisingumo ministre ir kitais formatais, kaip būtų galima įgyvendinti šį pokytį“, – teigė A. Armonaitė.

ELTA primena, kad Seimas antradienį po pateikimo nepritarė įstatymo pataisai, kuria siūloma atsisakyti nuostatos, pagal kuria informacija apie tos pačios lyties asmenų santykius priskiriama prie žalingos nepilnamečiams. Galiausiai nutarta šią iniciatyvą atmesti.

Tai sukėlė Laisvės partijos atstovų pasipiktinimą. Žmogaus teisių komiteto (ŽTK) pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius konstatavo, kad Vyriausybė nebeturi šios parlamento daugumos pasitikėjimo.

„Prieš šį įstatymo projektą balsavo 18 Tėvynės sąjungos frakcijos narių ir 5 Liberalų sąjūdžio nariai. Todėl aš šiandien valdančiajai koalicijai viešai užduodu klausimą – ar Vyriausybė, ministrė pirmininkė vis dar turi šios Seimo daugumos pasitikėjimą, kai eina kalba apie vertybinius ir žmogaus teisių klausimus?“ – antradienį žurnalistams sakė T. V. Raskevičius.

Prezidentas T. V. Raskevičiaus pilietinio nepaklusnumo akciją vadina „šou“: atsakymų dėl balsavimo reikėtų ieškoti koalicijoje

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Laisvės partija dėl nepalankaus balsavimo Seime „atsakymų turėtų ieškoti valdančiojoje koalicijoje“.

Taip šalies vadovas reagavo į „laisviečio“ Tomo Vytauto Raskevičiaus surengtą pilietinio nepaklusnumo akciją, Seimui atmetus siūlymą atsisakyti įstatymo nuostatos, kuria draudžiama pasakoti vaikams apie LGBT. Politiko protestą G. Nausėda pavadino šou.

„Vertinu kaip turbūt tai, ką ir norėjo ponas Raskevičius padaryti – šou“, – Panevėžyje viešėdamas sakė G. Nausėda.

„Jeigu ponui Raskevičiui arba Laisvės partijai nepatinka tie sprendimai, kurie Seime priimti, tai jie pirmiausia turėtų ieškoti atsakymų valdančiojoje koalicijoje, kurios nariai jie vis dar yra“, – žurnalistams sakė šalies vadovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)