Politikė akcentuoja, kad buvęs sostinės meras nedalyvavo jokiose „pinigų įsisavinimo schemose“, todėl, anot jos, šiam atvejui reikia vertinti protingumo ir proporcingumo kriterijų.

„Aš iš tikrųjų nesu labai gerai įsigilinusi į tą pirkinių krepšelį, tai, matyt, ateis laikas ir spręs ir mūsų institucijos ir t.t.“, – TV3 televizijai sakė A. Armonaitė.

Politikė akcentavo, kad R. Šimašiaus situacija yra kiek kitokia, nes, pasak jos, tai tebuvo pavienis atvejis, o ne kažkokia „pinigų plovimo schema“.

„Sutikite, kad 47 žmonės, teikiantys kuro čekius ir kažkokios pinigų įsisavinimo schemos yra, šiek tiek, švelniai tariant, kiti atvejai negu kažkoks pavienis, nedidelis pirkinys. Tai protingumo, proporcingumo kriterijai turi šiame debate dalyvauti taip pat. Tai nėra tas pats“, – akcentavo ji.

Nors A. Armonaitė nenorėjo komentuoti atskirų „laisviečių“ tarybos nario veiklai skirtų lėšų panaudojimo atvejų, vis tik, pasak jos, reikia atkreipti dėmesį į tai, kad politinė veikla apima labai platų lauką.

„Ir tai, kad, pavyzdžiui, pas iš jų vieną kelionė iš barų buvo susitikimas su į Vilnių atvykusiais kino industrijos profesionalais, kurie žiūrėjo, kaip Vilnius kaip kino industrijai draugiškas miestas būtų perspektyvus jiems čia veikti... Tai kas čia buvo? Darbas ar malonumas? Aš sakyčiau, kad tai buvo darbas. Bet dabar jau visame šitame triukšme tai jau tapo nebesvarbu“, – sakė Laisvės partijos pirmininkė.

Visuomenininkas Andrius Tapinas pastarąją savaitę paskelbė, kad buvęs Vilniaus meras Remigijus Šimašius, atostogaudamas Prancūzijoje, dengė patirtas išlaidas reprezentacinio fondo lėšomis.

Tęsiant sostinės politikų kanceliarinių išlaidų analizę, paaiškėjo, kad buvęs Vilniaus lyderis 2022 m. atostogų metu naudojosi reprezentacinio fondo finansais ir apmokėjo įvairias maisto produktų, suvenyrų, knygų išlaidas.

Jis nurodo, kad lankydamasis Prancūzijoje, R. Šimašius už 42 eurus įsigijo retų knygų, už 178 eurus – įvairių jūros gėrybių, beveik 72 eurus išleidžia pietums restorane „Cochon Bleu“, 164 eurus išleidžia akacijų medui.

Klausimų sukėlė ir kai kurių Vilniaus miesto taryboje dirbusių Laisvės partijai priklausančių politikų panaudotos tarybos nariams skirtos lėšos. Kaip skelbia naujienų portalas Delfi – sostinės savivaldybėje dirbę politikai už kanceliarines lėšas nuomojosi laikrodį bei padengė naktines keliones.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją