„Dėl to, kas vyko „Pride“ paraštėse – laikyčiau tokia tiesiog spontaniška reakcija. Vienas veikėjas atėjo skleisti neapykantos. Tomas skleidžia meilę. Taip ir vertinu. Manau, kad tai daugiau buvo spontaniškas ir šmaikštus poelgis. Nereikia ten ieškoti kažkokių didelių antraščių ar intrigų“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė A. Armonaitė.

Dėl įvykio A. Kandrotas-Celofanas kreipėsi į policiją. Kaip Eltai anksčiau teigė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja, A. Kandrotas-Celofanas skunde nurodė, kad T. V. Raskevičius prie jo galimai seksualiai priekabiavo.

ELTA primena, kad šeštadienį Vilniuje, Gedimino prospekte, vyko LGBTQ+ bendruomenės protesto eitynės „Vilnius Pride 2023: vis dar einam“, o tuo metu Katedros aikštėje organizuotas ir nedidelis prieštaringai vertinamo visuomenės veikėjo A. Kandroto-Celofano susibūrimas „Keliu trispalvę už Lietuvą“, kuriame protestuota prieš Vilniuje ir kituose miestuose keliamas Ukrainos vėliavas.

Eitynėms pasiekus Katedros aikštę, joje susitiko ir eitynėse dalyvavęs Seimo narys T. V. Raskevičius bei A. Kandrotas-Celofanas. Vyrams atsistojus šalia vienas kito, parlamentaras staiga pabučiavo A. Kandrotą-Celofaną.

Po šio įvykio viešojoje erdvėje kilo diskusijos dėl T. V. Raskevičiaus elgesio – dalis visuomenininkų ir žmogaus teisių aktyvistų kėlė klausimą, ar Seimo narys elgėsi tinkamai ir nepriekabiavo prie A. Kandroto-Celofano.