V. Putinas netikėtai atšaukė tradicija tapusią spaudos konferenciją, kurios metu kelias valandas atsisakinėja į žurnalistų klausimus. Kodėl Rusijos lyderis nenori pasirodyti viešumoje, nusprendė sulaužyti tradiciją ir nerengti nemažo susidomėjimo sulaukiančio renginio?

Komentuodamas šią situaciją žinomo apžvalgininko Marko Feigino tinklalaidėje Ukrainos prezidento administracijos patarėjas O. Arestovyčius svarstė, kad šiuo metu Kremlius tiesiog neturi ką pasakyti rusų tautai.

„Tai gali reikšti tik tai, kad jie laukia kokių nors rezultatų užsienio politikos fronte, kokių nors susitarimų, taip pat ir pasiekimų karo fronte. Kai bus sulaukta abiejų rezultatų, jis (V. Putinas – red.) galės išeiti ir apie tai pranešti“, – svarstė O. Arestovyčius.

Jis minėjo sunkiai įsivaizduojantis, kokių pasiekimų užsienio politikos srityje gali tikėtis Rusija, nebent susitarimo su Turkija dėl prekybos dujomis ir nafta.

O. Arestovyčius užsiminė, jog remiantis įvairiais vertinimais, karo veiksmai fronte turėtų nurimti kitų metų vasaros viduryje.

Jis mįslingai užsiminė apie V. Putino mirtį, kalbėjo, jog tai galėtų įvykti kitų metų balandį. Jeigu tai įvyks, kovos veiksmai Ukrainos fronte galėtų sustoti trimis mėnesiais anksčiau, jeigu ne – tęstis iki kitų metų žiemos.

Ukrainos prezidento administracijos patarėjas patikslino, kad tai tik prielaidomis paremtos prognozės.

„Galima apskaičiuoti preliminarią karo veiksmų trukmę, o mirs V. Putinas, ar ne – gali būti tik prielaida, bet ne prognozė“, – reziumavo O. Arestovyčius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)