Politikos ir karo analitikas, buvęs Ukrainos žvalgybos karininkas ir buvęs Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjas Oleksijus Arestovyčius  tikino, kad didelė dalis rusų nori pokyčių, tad jiems reikia pasiūlyti alternatyvą, reikia padėti ją įgyvendinti, o tai gali padaryti Vladimirą Putiną galimai pakeisiantis naujas lyderis, kurio pavardė jau garsiai skamba ir Vakaruose.

Paklaustas, kokiame etape šiuo metu yra karas Ukrainoje, O. Arestovyčius pasidžiaugė, jog iniciatyva priklauso ukrainiečiams, o rusus užvaldžiusi baimė.

„Galima sakyti, kad Rusijos armija šiuo metu užsiima strategine gynyba. Negali pulti, neturi šaudmenų, technikos, neturi pakankamai žmonių. O mes dabar esame didelio kontrpuolimo situacijoje. Tai pasirengimo mūšiui stadija – atakuojame rusų vadavietes, šaudmenų saugyklas, techniką. Ir vykdome atitinkamus taktinius veiksmus fronte, Bachmuto, Zaporižios kryptimis, padėsiančius pamatus tolesniam kontrpuolimui. Dabar tas momentas, kai rusų pusė praradusi strateginę iniciatyvą, o mes ją perėmę. Laukia, iš kur mes pulsime. Pernai, vasario 24 dieną, galėjo pulti mus iš skirtingų pusių, nes Ukrainos teritoriją supo rusų pajėgos, kaip agresorė, Rusija pati rinkosi smūgio vietą ir laiką. Jiems tai buvo strateginė iniciatyva. Dabar strateginę iniciatyvą perėmėme mes, mes renkamės puolimo laiką ir vietą, o jie laukia kaip ant adatų, iš kur kas atskris. Tai labai gerai“, – pabrėžė pašnekovas.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)