Pasak O. Arestovičiaus, šiuo metu Rusijos pajėgos puola tik vienoje vietoje – prie Bachmuto.

„Jie imasi veiksmų, bet negali prasiveržti. O ties Chersonu ir Charkivu jie nuliūdo, nes mes sėkmingai pajudėjome į priekį, kol kas dar anksti minėti tikslius vietovių pavadinimus, bet rusiškuose pokalbiuose internetu galima surasti, kur vyksta kontrpuolimas. Atkreipkite dėmesį, jiems vieną rajoną užimti užtrunka savaitę ir kainuoja tūkstančius gyvybių, o mes jį išlaisviname per parą. Kas kaip moka, taip ir kariauja, artimiausiu metu jie visiškai tuo įsitikins“, – Lrt.lt sakė O. Arestovičius.

Pasak jo, ukrainiečiai yra pasiryžę atsiimti visas teritorijas kariniu būdu, apklausose už tai pasisako 90-95 proc. visuomenės.

„Apklausos rodo, kad 90–95 proc. visuomenės nusiteikusi atsiimti visas teritorijas kariniu būdu“, – patikino jis.

O. Arestovičius akcentavo nežinantis, kas būtų be europiečių palaikymo.

„Jūsų palaikymas yra didžiulis, jeigu ne Europa, Lietuva, Latvija, Estija, Lenkija – pagrindiniai mūsų palaikytojai tiek ekonomiškai, tiek politiškai, nežinau, kaip būtų“, – teigė jis.

Lietuvos kariuomenė trečiadienį pranešė, kad O. Arestovičius lankosi Lietuvoje, nes dalyvaus Oršos mūšio metinių minėjime.

„Šiandien Lietuvoje turime ypatingą svečią – visiems puikiai žinomą Oleksijų Arestovičių – Ukrainos prezidento visuomeninį patarėją, kuris atvyko kartu švęsti gausesnių maskvėnų pajėgų sutriuškinimą Oršos mūšyje“, – rašoma Lietuvos kariuomenės feisbuko paskyroje.

Pasak kariuomenės, ketvirtadienį minėsime 508-ąsias pergalės Oršos mūšyje metines, kuomet Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė kartu su sąjungininkais laimėjo mūšį prieš Maskvos Didžiąją Kunigaikštystę.

Planuojama, kad O. Arestovičius skaitys pranešimą tarptautinėje konferencijoje Vilniaus Rotušėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)