Jei tik bus darsyk išrinktas, Donaldas Trumpas atitrauks JAV iš NATO arba negins užpultų Aljanso narių. Toks, regis, vis realesnis scenarijus dabar svarstomas Europoje po buvusio ir, galbūt, būsimojo JAV prezidento pasisakymų. Ir nors vieni europiečiai ramina, kad nieko panašaus nenutiks, kiti eilinį sykį kartoja, kad tai esą tėra proga susiimti, pesimizmas auga ir jau viešai skubama ieškoti plano B.

Kai kandidatas į JAV prezidentus D. Trumpas praėjusį šeštadienį Pietų Karolinoje vykusiame rinkimų mitinge prabilo apie NATO, buvusio Amerikos lyderio kritikai nujautė, kad galima sulaukti skandalingo pasisakymo. Ir jie neklydo, nors tai, ką D. Trumpas pasakė apie neva vykusį jo pokalbį su kitos didelės Aljanso šalies vadovu, pranoko viską iki šiol ir negalėjo nepradžiuginti Rusijos.

Sau būdingu stiliumi D. Trumpas vėl kalbėjo apie Aljanso šalių „nesusimokėjimus“, tarsi NATO būtų komunalinių paslaugų bendrovė, kurios narėms JAV, kaip paskirstytoja galėtų atjungti elektrą „už skolas“ ir dar atiduoti antstoliams, t.y. rusams.

„Jūs nesusimokėjote, vėluojate mokėti? Ne, mes jūsų neginsime. Tiesą sakant, paraginsiu juos daryti, ką tik jie po velnių nori. Mokėti privalote. Privalote apmokėti savo sąskaitas“, – plojant rėmėjų miniai dėstė D. Trumpas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)