Kinijos lyderis Si Dzinpingas ir JAV prezidentas Džo Baidenas pradėjo naują derybų etapą, bendravo kelias valandas, panašu, jog Kinija iš JAV kažką gaus, – svarsto M. Feiginas.

Apžvalgininkas pastebi, kad dviejų didžiųjų šalių lyderiai dar kartą planuoja pasimatyti didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikime.

„Po to, panašu, jie apsikeis vizitais. S. Dzinpingas nuvyks į Vašingtoną, o Dž. Baidenas apsilankys Pekine“, – prognozavo M. Feiginas.

Kinija

Kremliaus kritikas pastebi, kad būtent šių susitikimų metu gali būti sprendžiamas ir Rusijos likimas. Nors, panašu, derybos apims tas temas, kurios jau ilgokai nėra išsprendžiamos – prekyba ir karinės technologijos.

„O tuo pačiu susitars ir dėl tolimesnio Rusijos likimo Kinijos interesų kontekste“, – prognozavo M. Feiginas.

Jis pastebi, kad tik dabar pastebėta, jog anksčiau kaip grėsmingai auganti ekonominė galia įsivaizduota Kinija iš tiesų yra ženkliai priklausoma nuo Vakarų pasaulio šalių – aukštųjų technologijų ir investicijų.

Markas Feiginas

„Tai suprasdama Kinija jau padarė sprendimą savo labui: atitolino geopolitines ambicijas. O Maskva – labai įdomus prizas, kuris gali jai atitekti. Gali būti, jog tapsime didžiojo susitarimo liudininkais“, – svarstė M. Feiginas.

Apžvalgininkas pastebėjo, kad tuo atveju, jeigu Kremlius pralaimėtų karą Ukrainoje, visos pasaulio šalys siektų, jog Rusija kuo labiau susilpnėtų. O tuo, pasak M. Feigino, ypač suinteresuota Kinija, su kuria Rusijos santykiai buvo gana įtempti, 1969 metais nesutarimai dėl pasienio ribos kilo virtinė karinių konfliktų ir vos neprasidėjo karas, o tarpusavio santykiai pagerėjo tik aštuntame dešimtmetyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)