M. Norbutas Delfi sakė esantis itin alergiškas krevetėms, o valgyklos meniu šis patiekalo ingredientas nebuvo nurodytas.

„Kadangi esu itin alergiškas krevetėms, kiekvieną kartą Parlamento valgykloje turiu klausti, ar nėra krevečių. Netoleruoju laktozės, todėl turiu klausinėti, ar nėra pieno produktų, nes prie patiekalų nėra nurodoma informacija. Ši problema didesnė Strasbūre, nes Briuselyje tą informaciją šiek tiek lengviau susirasti“, – ketvirtadienį Delfi pasakojo M. Norbutas.

Pasak jo, prie sriubos, kurią jis pirko Strasbūro valgykloje, buvo rašoma, kad tai – vietnamietiška vištienos sriuba, o apie krevetes joje neužsiminta.

„Bevalgydamas pajutau, kad kažkas ne taip. Džiaugiuosi, kad galiausiai lėkštėje radau krevetę, nes jei būčiau jos nepamatęs, galėjo būti blogiau – alerginė reakcija išsivysto maždaug per pusvalandį. Tada tiesiog pradedi dusti“, – pasakojo jis.

M. Norbutui EP būstinės medicinos centre buvo suteikta pagalba.

„Jei laiku išgeri vaistus, tada viskas gerai“, – sakė jis.

Ketina pateikti oficialų skundą


Apie įvykį ketvirtadienį rašo „Politico“. Leidinys citavo antradienį išplatintą vidinį laišką, kuriame europarlamentaro B. Ropės padėjėjas paragino instituciją užtikrinti savo darbuotojų saugumą.

„Nežinau, ar kada esate buvę tokioje situacijoje, kai žinojote, kad turite daugiausiai 30 minučių imtis priemonių, antraip mirsite“, – M. Norbuto laišką cituoja leidinys.

Laiške jis pabrėžė, kad EP valgyklose maiste esantys alergenai nėra nurodomi. Anot „Politico“, į laišką atsakęs kitas EP darbuotojas pažymėjo, kad taip EP pažeidžia įstatymą.

Delfi M. Norbutas pasakojo, kad taip sutapo, jog pastaruoju metu buvo vykdoma darbuotojų apklausa apie EP Strasbūro būstinės valgyklos patiekalų, aptarnavimo kokybę.

„Žaliųjų grupėje buvo vidinė diskusija, kad trūksta veganiškų patiekalų, todėl parašiau visai politinei grupei, atsakydamas į vidines diskusijas, papasakojau apie tą įvykį“, – sakė jis.

B. Ropės padėjėjas teigė, kad kiti įvairiems maisto produktams alergiški EP darbuotojai susiduria su tokiomis pat problemomis.

Pasak „Politico“, M. Norbutas kitą savaitę EP prezidentei Robertai Metsolai ketina pateikti oficialų skundą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)