Politiką Lietuvoje visur lydėjo tuometinės Aukščiausiosios Tarybos apsaugininkai. Vienas jų, Vaidas Kavaliauskas, Lietuvos radijo laidoje "Forumas" pasakojo, kad J. B. Hannibalssono vizitas į Lietuvą per plauką nesibaigė tragiškai. Vaidas Kavaliauskas prisimena, kaip jam ir dar vienam jo kolegai apsaugininkui teko užduotis po vizito Lietuvoje saugiai nugabenti Hannibalssoną į Rygą.

Štai kokius nuotykius jie patyrė kelyje:

"Mes išvykome su „Čaika“, tokiu dideliu limuzinu. Ten yra pakankamai daug vietos. Priekyje sėdėjo vairuotojas ir apsaugos darbuotojas, t. y. aš. O gale sėdėjo Aukščiausiosios Tarybos Pirmininko tuometinis patarėjas Ramūnas Bogdanas (dabartinis DELFI autorius), mano kolega Petras su automatu rankose ir Hannibalssonas su žmona.

Išvykome iš Vilniaus, kai oro sąlygos buvo nekokios (pustė, ledas), tad neskubėjome važiuoti. Už Panevėžio skersai laukais pamatėm atlekiantį šarvuotį ir tiesiai į autostradą išlekiantį prieš mūsų automobilį. Jis žiebė mums į langus stipria šviesa – norėjo identifikuoti, kas sėdi viduje, kokie automobilio numeriai.

Tuo metu pasijutome labai nesaugūs. Supratome, kad visko gali atsitikti. Nes buvome vieni kelyje, tamsoje. O prieš mus – šarvuotis. Pamačiau siluetus dviejų ginkluotų kareivių su šalmais, turėjau po ranka granatą. Automatą, be abejo, nuleidau, kitam apsaugininkui Petrui taip pat liepiau nuleisti automatą. Paprašiau pirmininko patarėjo, kad jis išverstų į anglų kalbą, kad visi atsigultų ant grindų.

Visi atsigulė ant grindų ir vairuotojo paprašiau įsijungti atbulinį bėgį, atsidariau langą ir buvau pasiruošęs mesti granatą. Buvome pasiruošę mėginti sprukti. Ačiū dievui, kad nieko neįvyko.

Jie pastovėjo, pašvietė gal 20 sekundžių į mus – gal nusprendė, kad tai diplomato automobilis, gal nenorėjo tarptautinio skandalo, gal negavo įsakymo. Ačiū dievui, jie apsisuko ir išvažiavo laukais į kitą pusę. Šitaip mes labai atsargiai nuvažiavome į Rygą. Mus pasitiko Latvijos apsaugos vyrai ir mes sėkmingai perdavėme Hannibalssoną ir jo žmoną latvių apsaugai, kur jis po to pripažino ir jų nepriklausomybę", - prisimena V. Kavaliauskas.