Šių pirkimų reikalingumu po DELFI publikacijos jau kadencijos pradžioje smarkiai abejojo aplinkos ministras Valentinas Mazuronis. Dabar ministerija kreipiasi į Viešųjų pirkimų tarnybą, prašydama leidimo nutraukti ministrui įtarimų sukėlusių pirkimų procedūras.

Aplinkos ministerijos išplatintame pranešime viceministras Almantas Petkus teigia, esą „skubotas gausių sutarčių pasirašymas naujajai ministerijos vadovybei sukėlė rimtų abejonių, ar šios sutartys yra tikslingos ir ar jos padės įgyvendinti ministerijos užsibrėžtus aplinkosauginės informacijos sklaidos tikslus, ar nebuvo piktnaudžiauta galimybe paskubomis išnaudoti šiai sklaidai numatytus finansinius išteklius“.

Tiesa, pirkimo procedūrų nutraukimas nereikš, kad viešinimo paslaugų ministerija nepirks. Veikiausiai bus skelbiami nauji konkursai.

„Minėtojo konkurso reikalavimai buvo parengti pagal senąją aplinkos sektoriaus viešinimo programą, kuri nebeatitinka dabartinių Aplinkos ministerijos veiklos ir Vyriausybės programos aplinkos sektoriaus prioritetų. Patikslinus reikalavimus pagal šiuolaikinius prioritetus, sudarius prielaidas konkurse dalyvauti daugiau pretendentų ir suteikus didesnes galimybes jiems konkuruoti, šis Europos Sąjungos lėšomis finansuojamas projektas padėtų užtikrinti išsamesnį ir kokybiškesnį visuomenės informavimą apie aplinkos sektoriaus aktualijas, skatinti aplinkai palankų gyvenimo būdą, aprėpti kuo platesnius gyventojų sluoksnius“, - teigia Aplinkos ministerija.