Apklausoje buvo apklausta 550 vyresnių nei 18 m. Vilniaus gyventojų, pagal amžių ir lytį atitinkančius vilniečių pasiskirstymą, tai reprezentatyvi vilniečių apklausa.

Numatoma, kad tyrimo paklaida gali siekti iki 4 procentų.

Labai gerai V. Benkunsko darbą įvertino 7 procentai apklaustųjų, gerai – 21 procentas. Tad bendrai teigiamai Vilniaus miesto mero darbą įvertino 28 procentai apklaustųjų.

Atsakymą „nei gerai, nei blogai“ rinkosi 45 procentai respondentų.


Blogai Vilniaus miesto mero veiklą vertino 11 procentų apklaustųjų, „labai blogai“ rinkosi 9 procentai. Tad bendrai neigiamai V. Benkunsko darbą įvertino 20 procentų apklaustųjų.

7 procentai respondentų teigė, jog šiuo klausimu nuomonės neturi.

Delfi Tyrimų ir įžvalgų vadovė Renata Mackevičienė sakė, kad vyriausia auditorija nusiteikusi labiausiai skeptiškai, jaunimas – labiau teigiamai.

„Atrodo, kad vyresni respondentai yra kiek kritiškesni. O jaunimui atrodo labiau, kad čia viskas gerai. Dėl to jų mažesnė dalis ir neapsisprendusių. Nors nėra statistiškai reikšminga, bet ir nuomonės neturinčių yra daugiau nei kitų“, – pasakojo R. Mackevičienė.

Jauniausioji 18–25 metų amžiaus kategorija teigė, jog V. Benkunsko darbus vertino geriau nei likę respondentai. Štai labai gerai jo darbą šioje amžiaus grupėje vertino 17 procentų apklaustųjų, gerai – 31 procentas. Atsakymą „nei gerai, nei blogai“ rinkosi 29 procentai.

Blogai ir labai blogai Vilniaus miesto mero darbą vertino po 5 procentus respondentų. O nežinančių šioje amžiaus grupėje buvo 14 procentų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)