Net 58 proc. respondentų atsakė, kad vertybių vaidmuo turi būti didelis ar net labai didelis. Beveik du trečdaliai - 65 proc. - nurodė, kad Lietuva turėtų visokeriopai dalyvauti tarptautinėje kovoje su terorizmu.

Tai, kad domisi Lietuvos užsienio politika, nurodė kiek mažiau nei pusė apklaustųjų - 44 proc. Tarp labiausiai Lietuvos piliečius dominančių URM veiklos aspektų - santykiai su kaimyninėmis šalimis - šią temą nurodė 68 proc apklaustųjų. Antra tema, kuria domimasi labiausiai, yra NATO ir saugumo klausimai - 46 proc respondentų. Trečioji gyventojus dominanti tema yra konsulinė pagalba keliaujant užsienyje. Tai domina 31 proc.apklaustųjų, ir šis susidomėjimas būdingas visoms socialinėms demografinėms grupėms.

Visas anketoje paminėtas užsienio politikos sritis respondentai įvertino kaip svarbias, o pačiomis svarbiausiomis - per 80 proc. apklaustųjų - įvardino šias sritys: "palaikyti gerus santykius su kaimyninėmis valstybėmis", "užtikrinti skaidrią ir efektyvią ministerijos darbuotojų veiklą", "suteikti konsulinę pagalbą Lietuvos piliečiams užsienyje", "stiprinti ir plėtoti Lietuvos ekonominius ryšius užsienyje, padėti Lietuvos verslininkams plėsti savo veiklą užsienyje", "gerinti Lietuvos įvaizdį užsienio valstybėse".

Didelė dalis - 44 proc. - apklausos dalyvių norėtų, kad Lietuvos bendradarbiavimas su JAV būtų glaudesnis, o 43 proc. apklaustųjų nuomone, dabartinis bendradarbiavimas yra pakankamas. Prieš didesnį bendradarbiavimą su JAV pasisako tik 11 proc. gyventojų.

Vertindami Lietuvos diplomatinę tarnybą 10 balų skalėje aukščiausius vertinimus (10-7 balų) skyrė 31 proc. respondentų, teigiamus (6-5 balai) - 37 proc., o neigiamus vertinimus (1-4 balai) - 13 proc. apklaustųjų.

Šeši proc. apklaustųjų nurodė, kad per penkerius metus jiems patiems, šeimos nariams ar artimiems draugams teko kreiptis į URM arba Lietuvos atstovybes užsienyje. Dauguma - 59 proc. - tų, kuriems teko kreiptis, bendravimą su URM atstovais įvertino teigiamai ir tik 11 proc. - blogai.

Į klausimą, ar šiuo metu yra pakankama Lietuvos parama Ukrainai, dauguma - 55 proc. - atsakė, kad parama yra pakankama, 12 proc. nurodė, kad ji yra per maža, 10 proc. - kad per didelė.

Lietuvos gyventojų apklausa buvo atliekama 2014 m. gruodžio 5-14 dienomis.