Tyrimą atlikusios viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ atstovas Romas Mačiūnas atkreipė dėmesį, kad nors šie skaičiai nerodo absoliutaus palaikymo, naujovę palaiko jaunos moterys ir vyrai, t. y. ta visuomenės dalis, kuriems šis klausimas yra aktualus.

„Tikslinė auditorija palaiko stipriai, o sakyti, kad dauguma visų Lietuvos gyventojų turi tai palaikyti, nėra būtinas klausimas. Ir jauni vyrai iš principo palaiko. (...) Tik vyresni nei 50 metų labiau laikosi tradicijos“, – pastebi jis.

Bendra Lietuvos ir Didžiosios Britanijos rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos tyrimai“ 2023 metų birželio 14–29 d. atliko reprezentatyvią Lietuvos gyventojų apklausą. Apklausta 1 020 Lietuvos gyventojų (18 metų ir vyresnių), tyrimas vyko 110 atrankos punktų.

Tyrimo rezultatai atspindi 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų nuomonę pagal lytį, amžių ir gyvenvietės tipą. Rezultatų paklaida tokio dydžio imčiai neviršija 3,1 procentinių punktų, kai pasikliautinasis intervalas 95 proc. Apklausos metodas: asmeninis interviu respondentų namuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)