„Tikimės išklausyti M.Basčio paaiškinimus, jis pakviestas į posėdį, tikimės, kad atvyks“, – BNS sakė komisijos pirmininkė „valstietė“ Agnė Širinskienė.

M.Basčio apklausa anksčiau dukart buvo nukelta, pastarąjį kartą trečiadienį – dėl parlamentaro prašymo duoti jam laiko pasiruošti.

Seimo komisija iki šiol yra išklausiusi Valstybės saugumo departamento (VSD) atstovus, susipažino su Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto tyrimo medžiaga, išklausė komiteto pirmininką Vytautą Baką.

Išvadą, ar yra pagrindas pradėti apkaltos procesą M.Basčiui dėl ryšių su Rusijos naudai dirbančiais asmenimis, komisija turi pateikti iki birželio 1-osios.

Seimas yra patvirtinęs Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto išvadas, kad parlamentaras M.Bastys veikė prieš Lietuvos interesus, o jo ryšiai su VSD medžiagoje įvardintais asmenimis kelia grėsmę šalies saugumui.

Apkalta M.Basčiui inicijuota dėl VSD nurodytų jo ryšių su atominės energetikos korporacijos „Rosatom“ atstovu vadinamu Jevgenijumi Kostinu, buvusiu KGB darbuotoju Piotru Vojeika, Rusijos valstybinio kanalo RTR žurnalistu Ernestu Mackevičiumi, buvusiu Kauno mafijos autoritetu įvardijamu Saturnu Dubininku ir neteisėta veikla įtariamu verslininku Vadimu Pachomovu.

Socialdemokratų partijos frakcijos narys M. Bastys visus kaltinimus neigia ir pabrėžia Seimo nario priesaikos nesulaužęs.