Pokalbį su verslininke, kuri ėmė pasakoti, kad lietuviai – žudikai, feisbuke aprašė Alkas Paltarokas. Pasak jo, prekeivė taip pat aiškino, kad Lietuva yra piktybinė šalis ir nori užpulti Rusiją, o sovietai mūsų nei žudė, nei trėmė, tik „laisvino“.

A. Paltarokas leido suprasti manantis, kad verslininkė už tokią leksiką turėtų atsakyti pagal Baudžiamąjį kodeksą.

Delfi pasidomėjo, ar policija yra sulaukusi skundų dėl jos retorikos. Atsakymas – neigiamas.

„Sostinės policija jokios informacijos ar skundo nėra gavusi“, – teigė Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas Tomas Bražėnas.

Delfi kalbintas Halės turgaus vykdantysis direktorius L. Jucys svarstė, jog policija galėtų imtis kažkokių veiksmų, jei vaizdo ar garsu įrašu būtų užfiksuota nederama verslininkės retorika. Tokių įrodymų, anot jo, niekas neturi.

„Žmonės galvoja – duok durniui kelią“, – pažymėjo L. Jucys.

Bendrai pašnekovas vertino, jog prekeivės retorika – šlykšti, baisi ir pasakojo, kad verslininkė dalyvauja „marginalų“ mitinguose, mini pergalės dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)