Ketvirtadienį vienas iš išteisintųjų byloje Vytautui Gapšiui pateikus savo baigiamąsias pastabas, bylą nagrinėjančios teisėjų kolegijos pirmininkas Albinas Bielskis pranešė, kad bylos nagrinėjimas apeliacinės instancijos teisme yra baigtas.

Jis teigė, kad planuojama sprendimą byloje paskelbti šių metų lapkritį.

Kolegija išeis priimti sprendimo. Atsižvelgiant į tai, kad bylos apimtis yra didžiulė, atsižvelgiant į skundų motyvus, taip pat atostogas, byloje sprendimą skelbsime vėliau, nei įprastai bylose. Mes planuojame paskelbti sprendimą lapkričio 22 dieną, 10 valandą“, – besibaigiant posėdžiui sakė teisėjas Albinas Bielskis.

ELTA primena, kad Apeliacinis teismas apeliacine tvarka nagrinėja baudžiamąją bylą dėl Vilniaus apygardos teismo 2022 m. balandžio 19 d. nuosprendžio, kuriuo prekyba poveikiu, papirkimu, piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi kaltinamas Raimondas Kurlianskis, buvęs Liberalų sąjūdžio vadovas Eligijus Masiulis, eksparlamentaras Šarūnas Gustainis, buvęs liberalas Gintaras Steponavičius, parlamentaras V. Gapšys, taip pat juridiniai asmenys koncernas „MG Baltic“, dabar pakeitęs pavadinimą į „MG grupė“, Liberalų sąjūdis ir Darbo partija buvo išteisinti.

Apeliacinius skundus dėl pirmosios instancijos teismo nuosprendžio pateikė išteisintojo R. Kurlianskio gynėjai Simonas Slapšinskas ir Giedrius Danėlius, išteisintojo E. Masiulio gynėjas Ruslanas Boiko ir Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Justas Laucius.

Išteisintųjų asmenų advokatai ginčija žvalgybos duomenų teisėtumą, prašo pripažinti netinkamais.

Prokuroras J. Laucius prašo Apeliacinio teismo panaikinti žemesnės instancijos nuosprendį ir visus išteisintuosius pripažinti kaltais bei skirti bausmes.