A. Patackas paprašė žodžio Seimui pabaigus nagrinėti visus ketvirtadienio darbotvarkės klausimus. Ji pareiškė, kad „Drąsos kelias“ atėjo į viešąjį gyvenimą kaip antisisteminis politinis sambūris, todėl jam nesuprantama, kaip kai kurie partijos nariai gali palaikyti A. Butkevičių ir Darbo partiją.

„Sprendimas palaikyti Darbo partiją ir premjerą A. Butkevičių nuvylė, drįstu teigti, didžiąją dalį „Drąsos kelio“ šalininkų. Atėjome į viešąjį gyvenimą kaip antisisteminis politinis sambūris, todėl palaikydami bet kokią sisteminę partiją apskritai, o ypač teisingumo dalykuose, atsisakome savitumo, išduodame esminius principus“, - sakė A. Patackas.

„Neįžvelgti pavojaus Lietuvos valstybingumui, kurį kelia tokie bepasaulėžiūriniai dariniai kaip Darbo partija, galima tik tada, kai asmeniškai yra priešpastatoma kažkas visuomeniška, kas vadinama bendruoju gėriu. Jeigu tokių nuostatų bus laikomasi, būsiu priverstas nelaikyti savęs „Drąsos kelio“ frakcijos nariu pilietine ir politine prasme. O jeigu tokios nuostatos įsivyraus – tai ir formaliąja“, - pridūrė Seimo narys.

Jis teigė padaręs klaidą, kad prieš įsijungdamas į „Drąsos kelią“ nepareikalavo partijos lyderių aiškiai apibrėžti pilietines ir politines pažiūras, tikėdamas, kad „tiesos siekis mus pakels ir suvienys virš jų“.

„Deja, taip neįvyko. Tačiau bendrojo gėrio vardan ir toliau ginsiu Klonio gatvės tragedijos aukas, reikalausiu teisingumo“, - reziumavo A. Patackas.

Už socdemų lyderį balsavo trys „Drąsos kelio“ frakcijos atstovai: Neringa Venckienė, Jonas Varkala ir Valdas Vasiliauskas.

Vytautas Matulevičius bei Algirdas Patackas balsavo prieš, Aurelija Stancikienė susilaikė, o Povilas Gylys balsavime nedalyvavo.

DELFI primena, kad trečiadienį buvo paskelbta, jog „Drąsos kelio“ partijos frakcija palaikys kandidatą į premjerus Algirdą Butkevičių balsavime Seime. Tai po susitikimo su socialdemokratų lyderiu trečiadienį pareiškė frakcijos seniūnė Neringa Venckienė, kurios frakcija Seime ketina būti „opozicija opozicijoje“.

„Žinoma palaikysime. Mes manome, kad jis tikrai tinkamas būti premjeru“, - apie tai, kad pritars A. Butkevičiaus kandidatūrai į premjerus, kalbėjo N. Venckienė.