Kaip praneša Krašto apsaugos ministerija, forumo diskusijose daugiausia dėmesio skirta vykstančiam konfliktui Gazoje, karui Ukrainoje ir Kinijos keliamiems iššūkiams bei galimam atsakui. Diskusijų dalyviai sutarė, kad JAV piliečių tolesnė parama, gynybos pramonės pajėgumai ir technologinis pranašumas bei sąjungininkų susitelkimas – esminiai veiksniai, leisiantys JAV dabar ir ateityje dorotis su kylančiais saugumo iššūkiais.

Pasak ministro A. Anušausko, forumo dalyviai diskusijų metu ne kartą pabrėžė ir JAV abiejų partijų valią tęsti paramą Ukrainai bei gebėjimą susitarti net aštrių politinių nesutarimų kontekste.

„JAV gynybos sekretoriaus Lloydo Austino, JAV kariuomenės vado generolo Charleso Browno ir kitų aukšto rango pareigūnų pasisakymai šiame forume neleidžia suabejoti JAV lyderyste ir pasirengimu prisiimti atsakomybę tiek Europoje, mūsų regione, tiek Ramiojo vandenyno Indijos regionuose – visur, kur reikia atremti autokratus ir juos remiančius. JAV reikalingi tokie pat stiprūs ir įsipareigojimų nevengiantys sajungininkai kaip Lietuva. Iš visų sutiktų JAV pareigūnų išgirdau Lietuvos gynybos stiprinimo ir aktyvios Lietuvos gynybos politikos įvertinimą bei stiprų raginimą nesustoti, tęsti pradėtus darbus“, – teigė A. Anušauskas.

Savo ruožtu ministras sutiktiems pareigūnams pabrėžė, kad tolesnė parama Ukrainai, laiku Lietuvai pristatoma JAV ginkluotė ir mūsų šalyje dislokuojamos JAV pajėgos yra esminės regiono saugumui, o Lietuva yra kaip niekad susitelkusi ir pasiryžusi dirbti pati bei su visais sąjungininkais ir partneriais siekiant toliau stiprinti gynybą, atgrasymą ir atsparumą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją