Vokietija savo pusėje jau atrinko dalinius, batalionai, artilerijos, paramos batalionai, iš viso bus daugiau kaip 5 tūkst. karių“, – trečiadienį žurnalistams komentavo A. Anušauskas.

ELTA primena, kad du Vokietijos koviniai batalionai, šiuo metu esantys Bavarijoje ir Šiaurės Reino-Vestfalijos žemėje, bus dislokuoti NATO rytiniame flange – Lietuvoje, kaip naujos Vokietijos karinės brigados branduolys, pirmadienį pranešė Gynybos ministerija.

Į Lietuvą bus siunčiami 122-asis šarvuotasis pėstininkų batalionas, dislokuotas Oberfichtacho mieste pietų Vokietijoje, ir 203-iasis šarvuotasis batalionas, dislokuotas Augustdorfe vakarų Vokietijoje, pranešė ministerija.

Planuojama, kad pirmasis šarvuotosios brigados padalinys ir organizacinis štabas į Lietuvą atvyks 2024 metais.

Didžioji Vokietijos brigados dalis Lietuvoje bus dislokuota jau 2026 metais. Visgi, šalys iki šių metų gruodžio 22 d. sutarė pasirašyti detalų planą dėl karių perkėlimo.

Kaip anksčiau pranešė krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, į Lietuvą atvyksiantys Vokietijos brigados kariai bus apgyvendinti Rukloje, Rūdninkuose ir Vilniaus mieste.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)